Χριστουγεννιάτικο παραμύθι: Ο Αη Βασίλης και το Δεινοσαυράκι

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή χώρα ζούσε μια οικογένεια δεινοσαύρων. 
 Μια μέρα όταν το δεινοσαυράκι πήγαινε σχολείο στο δρόμο συνάντησε τους συμμαθητές του, που τον κορόιδευαν και άρχισαν να γελούν μαζί του επειδή ήταν διαφορετικό από τα άλλα δεινοσαυράκια. Όταν γυρνούσε στο σπίτι του εκείνα τα δεινοσαυράκια έτρεχαν με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει. Καθώς έφευγε η δασκάλα του το είδε πεσμένο κάτω να κλαίει το πήρε αμέσως και το πήγε στο Νοσοκομείο και αργότερα ειδοποίησε τους γονείς του. Μόλις βγήκε ο γιατρός τους είπε ότι δεν είναι κάτι το σοβαρό απλώς ένα κάταγμα στο χέρι του. Πήγαν στο σπίτι και το έβαλαν να ξαπλώσει. 
Όταν έγινε καλά, πήγε σχολείο και σε λίγες ημέρες, όταν θα έκαναν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, η δασκάλα του τους ανακοίνωσε ότι θα έγραφαν γράμμα στον Αϊ Βασίλη και οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν, επειδή πίστευε ακόμα στον Αϊ Βασίλη, αλλά το δεινοσαυράκι δεν έχασε το θάρρος του και τα αγνόησε. 

Το δεινοσαυράκι ζήτησε αυτό που ονειρευόταν σε όλη του τη ζωή, μια βόλτα με ένα διαστημόπλοιο στο φεγγάρι. Και ήρθε η μέρα που τα ξωτικά θα έπαιρναν τα γράμματα των παιδιών και ο Αι Βασίλης θα διάβαζε το δικό του γράμμα. 
Το μικρό δεινοσαυράκι, από το άγχος του έμεινε ξάγρυπνο όλη τη νύχτα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να δει τον Αι Βασίλη. Όταν είδε το έλκηθρο του στον ουρανό να κατεβαίνει προς αυτόν δεν μπορούσε να το πιστέψει. Τότε λέει ο Αι Βασίλης: " Ανέβα επάνω" και πήραν το διαστημόπλοιο του και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το φεγγάρι. Όταν άνοιξε η πόρτα του διαστημόπλοιου και βγήκε έξω δεν πίστευε στα μάτια του. Μετά ήρθε η ώρα να γυρίσουν πίσω. Το μικρό δεινοσαυράκι ήταν πολύ ευχαριστημένο. 
Όταν τελείωσαν οι διακοπές και άνοιξαν τα σχολεία έτρεξε στα παιδιά που το κορόιδευαν και τους είπε αυτά που πέρασε την Πρωτοχρονιά. Αυτά στην αρχή δεν το πίστεψαν, αλλά στην πορεία το πίστεψαν και από τότε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.
Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου