Το στοιχειωμένο γυμναστήριο!

Το "στοιχειωμένο" γυμναστήριο!

Το κτίριο του γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο Κρεστένων γνωρίζουμε από τους μεγαλύτερους πως έχει κατασκευαστεί αρκετές δεκαετίες πριν. Πολλοί ισχυρίζονται πως χτίστηκε λίγα χρόνια μετά από το κτίριο του Γυμνασίου, δηλαδή περίπου τη δεκαετία του 1940.
Οι παλαιότεροι μαθητές λένε πως χρησιμοποιήθηκε για αρκετές δεκαετίες και πως το 1998 προστέθηκαν σε αυτό πλαστικά τζάμια, έτσι ώστε να κλείσει ο χώρος και είναι πιο ζεστός. Στη συνέχεια μας είπαν, πως για την στεγανοποίηση της οροφής τοποθετήθηκε μεταλλική κατασκευή πάνω από την ταράτσα.
Τα τελευταία χρόνια όμως παραμένει κλειστό, αν και πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης, με επισκευή και ανανέωση των επιχρισμάτων στους τοίχους και στις κολόνες, η οποία όμως παραμένει ημιτελής…
Έτσι ακόμη και σήμερα παραμένει κλειδωμένο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε ορισμένες δυσκολίες, για το λόγο αυτό. Βασική και κύρια δυσκολία είναι, πως κατά τις βροχερές μέρες στη διάρκεια του σχολικού έτους, να μην υπάρχει αίθουσα κλειστή για να πραγματοποιηθεί το μάθημα της γυμναστικής. Έτσι χάνουμε αρκετές διδακτικές ώρες γιατί δυστυχώς το μάθημα αυτό δεν μπορεί να αναπληρωθεί μέσα στις αίθουσες, όταν ο καιρός είναι βροχερός.
Το δυσάρεστο είναι πως μέσα στο γυμναστήριο υπάρχουν κλειδωμένα όργανα γυμναστικής, όπως π.χ. στρώματα, τραπέζια του πινγκ-πονγκ, πολύζυγα κ.α, τα οποία, ενώ τα έχουμε πληρώσει, παραμένουν ανεκμετάλλευτα και φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και σε λίγο θα είναι τελείως άχρηστα.
Πιστεύουμε λοιπόν πως είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της συντήρησης του γυμναστηρίου, για έναν ακόμη λόγο, επειδή σ’ αυτόν θα μπορούσαν να υλοποιούνται και οι σχολικές μας εορτές, γιατί το σχολείο μας δεν έχει ούτε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλες για τις εκδηλώσεις του, με αποτέλεσμα κάθε φορά που προετοιμάζουμε μια γιορτή να μη μπορούμε να την παρακολουθήσουμε, επειδή αυτή πραγματοποιείται σε δύο αίθουσες που ενώνονται με αλουμινένια πόρτα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως οι δύο αυτές αίθουσες δεν διαθέτουν καθόλου ηχομόνωση κι αυτό δυσκολεύει πολύ μαθητές και καθηγητές την ώρα του μαθήματος.
Οι μαθητές αυτού του σχολείου έχουν μεταφέρει πολλές φορές στον δήμο το αίτημα τους για τη συντήρηση του γυμναστηρίου, επειδή γνωρίζουν την αναγκαιότητα επισκευής του. Γνωρίζουμε πως αρμόδιος για τις εγκαταστάσεις του σχολείου μας είναι ο δήμος και γι΄ αυτό και ζητάμε να κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό έτσι ώστε να επισκευασθεί το γυμναστήριο και να παραδοθεί ξανά στους μαθητές του Γυμνασίου Κρεστένων.
Αγγελική Ζαφειροπούλου
Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου