Αφρικανική σκόνη, Βασίλης Λαδάς

Κατά τη διάρκεια του 18ου διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς, για να μιλήσει μαζί μας και να μας παρουσιάσει το νέο του βιβλίο Αφρικανική σκόνη.

Ο κύριος Λαδάς, δέχτηκε να μιλήσει για την ζωή του και τα βιβλία του στα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας, της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κρεστένων. Εμείς τα παιδιά του θέσαμε πολλές ερωτήσεις, που αφορούν την χώρα μας, τη ζωή του, αλλά και την καριέρα του ως συγγραφέα. Τον ρωτήσαμε με ποιες προοπτικές διάλεξε να γίνει συγγραφέας, ενώ είχε σπουδάσει νομικά στη Θεσσαλονίκη. Σε πολλές από τις ερωτήσεις μας, απάντησε ευθέως και με πολύ ειλικρίνεια. Όμως δίστασε να απαντήσει σε μερικές από αυτές, ιδίως τις πολιτικές ερωτήσεις. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ο τρόπος που γράφει τα βιβλία του και το ότι κάθε βιβλίο του, όπως και μας εξήγησε, έχει μια ιδιαίτερη ιστορία προτού γραφτεί. Αυτό το γεγονός κάνει το κάθε του βιβλίο ξεχωριστό.

 

Ο κύριος Λαδάς, γεννημένος στη Πάτρα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα, φαίνεται πως είναι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος,  λάτρης της γνώσης και του βιβλίου, ένας γλυκύτατος άνθρωπος, πολύ έμπειρος στην δουλειά του, που έχει πολλές γνώσεις και για αυτό έχει γράψει διάφορα βιβλία με διαφορετικές, ελκυστικές, αλλά πραγματικές ιστορίες.

Μας έθεσε και αυτός πολλά ερωτήματα που μας έβαλαν σε σκέψεις και στο τέλος χάρισε σε ένα από τα παιδιά της τάξης μας, το οποίο είχε θέσει πολλές, διαφορετικές και εύστοχες ερωτήσεις,  ένα από τα αγαπημένα του βιβλία.

Ο κύριος Βασίλης Λαδάς μας «γέμισε» με νέους προβληματισμούς και έδωσε νέα ώθηση στη σκέψη μας.




Κατερίνα Δημητρουλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου