Σκουπίδια παντού!

Η καταστροφή του περιβάλλοντος από ανίδεους (και μπορώ να πω) και ανημέρωτους ανθρώπους πάντα υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει. Στις μέρες μας όμως, αυτό το πρόβλημα έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις. Σκουπίδια "παντού", σκουπίδια στο δρόμο, σκουπίδια στο δάσος, σκουπίδια στις πλατείες, σκουπίδια ακόμη και έξω από την πόρτα μας.


Μια μέρα εγώ και οι φίλοι μου είχαμε πάει βόλτα στο δάσος με τα ποδήλατα και το θέαμα που είδαμε ήταν σοκαριστικό! ! Ανάμεσα στα λουλούδια, στους καταπράσινους θάμνους, το χορτάρι και τα δέντρα υπήρχαν προσφάτως πεταμένα μπουκάλια, πλαστικά, εξαρτήματα αυτοκινήτου, φιάλες υγραερίου, στρώματα, καρέκλες και πολλά άλλα σκουπίδια, βλαβερά για το οικοσύστημα. Μπορεί η ηλικία μου να μην ξεπερνάει τα δεκαέξι (16) χρόνια, αλλά πιστεύω πως μπορούν να βρεθούν πολλές λύσεις για την καταπολέμηση της οικολογικής καταστροφής από τα σκουπίδια.

Πρώτα απ' όλα πρέπει οι υπεύθυνοι να συλληφθούν και να οδηγηθούν κατόπιν μήνυσης στο δικαστήριο. Οπότε μιλάμε για σοβαρότητα και προσήλωση, όσον αφορά τη δουλειά των δασοφυλάκων. Ακόμα πιστεύω πως και ο δήμος μπορεί να συμβάλλει άμεσα μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες.

Η ενημέρωση των πολιτών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όπως και ο παραδειγματισμός από κάποιον ανώτερο. Επίσης γνώμη μου είναι να οριστεί από την κοινότητα ένας χώρος απορριμμάτων, όπου ο καθένας θα μπορεί να πετάει τα σκουπίδια του εκεί και όχι όπου βρει μέσα στο δάσος. Επιπλέον θέλω να επισημάνω πως τα νερά της βροχής παρασύρουν βρωμιές από τα σκουπίδια η ακόμα και τα ίδια όπου τελικά καταλήγουν πάλι πίσω σε εμάς, μέσα από τα ποτάμια και τις θάλασσες, από όπου αρδεύουμε και υδρεύουμε το νερό.


Επομένως όλα είναι αλυσίδα και καταστρέφονται διαδοχικά. Ευθύνη όλων μας λοιπόν είναι η φροντίδα του περιβάλλοντος, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ΖΩΗ!

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος Γ1!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου