ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟΝ .......... ΩΚΕΑΝΟ! (Φανταστική περιπέτεια)

     Πριν από πολλά χρόνια, ο διάσημος ποδοσφαιριστής Viva Score ταξίδευε πάνω σε  ένα πλοίο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ένα δελφίνι ακολουθούσε το πλοίο και έκανε βουτιές στην ήρεμη γαλάζια θάλασσα. Ο Viva Score άνοιξε το σάκο του, πήρε την μπάλα του και την πέταξε στο δελφίνι. Εκείνο του τη γύρισε πίσω με τη μύτη του, ο Viva Score ενθουσιάστηκε και έπαιζαν για πολλή ώρα διασκεδάζοντας.
     Ξαφνικά ο ουρανός σκοτείνιασε, η θάλασσα φουρτούνιασε και ξέσπασε τρομερή καταιγίδα. ‘Ένα τεράστιο κύμα έπεσε πάνω στο πλοίο και το πέταξε με πλαγιο-μετωπική πάνω στα βράχια. Ο Viva Score βρέθηκε μέσα στο νερό, πανικόβλητος και χωρίς δυνάμεις, κρατώντας μόνο τη δερμάτινη μπάλα του που τον βοηθούσε να επιπλέει. Τότε ένιωσε κάτω από τα πόδια του κάτι να γλιστράει και σηκώθηκε πιο ψηλά. ΄Ηταν το δελφίνι  που παίζανε μαζί μπάλα και τον ανέβασε πάνω στη ράχη του. Το δελφίνι άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ο Viva Score φοβήθηκε ότι θα πνιγεί. Όμως αυτό τον πήγε και τον άφησε σε μια παραλία ενός μικρού, καταπράσινου νησιού.
      Μόλις πάτησε o Viva Score το πόδι του στο νησί, κρατώντας την μπάλα του, τον πλησίασαν οι κάτοικοι και κοιτούσαν με απορία τη μπάλα. Κάποιος την σκούντηξε και έπεσε κάτω, ο Viva Score την κλώτσησε, κάποιος άλλος έκανε το ίδιο και οι κάτοικοι ξέσπασαν σε γέλια και κραυγές  ενθουσιαμού. ‘Ολοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά, έτρεξαν να παίξουν με την μπάλα. Ο Viva Score  τους εκπαίδευσε πάνω στο ποδόσφαιρο, έφτιαξαν τέρματα από ευλύγιστα κλαδιά δέντρων, μπάλες και παπούτσια από δέρματα ζώων και γήπεδα ποδοσφαίρου από πράσινο χορτάρι. Οι κάτοικοι του νησιού έγιναν τόσο φοβεροί στο ποδόσφαιρο που θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει όλα τα τρόπαια και τα κύπελλα που υπάρχουν στον κόσμο! Προτίμησαν όμως να κρατήσουν τις ικανότητές τους μυστικές!
     Λέγεται μάλιστα ότι το νησί περιφρουρείται από δελφίνια που παίζουν με μπάλες στο νερό και ότι κάθε καλοκαίρι όλοι οι άσσοι του ποδοσφαίρου, τα διάσημα αστέρια δηλαδή, ταξιδεύουν σε αυτό το νησί και μαθαίνουν νέες  τεχνικές και εξασκούνται. Πολλοί έχουν δει τον L.Messi, τον C.Ronaldo, τον M.Ozil, τον V.Persie, κ.α, αλλά μην το πείτε σε κανέναν γιατί είναι το μυστικό τους!

Γιώργης Γεωργιλές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου