Υποκρισία και υποκριτές!


                                                                   Ο Υποκριτής

           
 Υποκριτής είναι ο άνθρωπος χωρίς ολοκληρωμένη προσωπικότητα που δεν έχει καμία αξία και ζει σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Υποκριτή  ονομάζουμε τον άνθρωπο που προχωρά στη ζωή του με  γνώμονα τον δόλο, την απάτη και το ψέμα. Είναι άνθρωπος που δεν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο αλλά φοράει τη μάσκα της υποκρισίας και παίζει θέατρο, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο.
             Αδιαφορεί εντελώς για το καλό του συνανθρώπου του και επιδιώκει τη δική του ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Δεν ενδιαφέρεται για το καλό των άλλων, αντίθετα προσπαθεί να τους προξενήσει πολλά άσχημα προβλήματα. Είναι πονηρός, ύπουλος, μοχθηρός και διακρίνεται για τον ασταθή και συμφεροντολογικό του χαρακτήρα.
            Ο Υποκριτής είναι άνθρωπος που με θεό του το ψέμα καταφέρνει να επιβιώσει στη ζωή, να ξεγελάσει τον συνάνθρωπό του και να ζει σε βάρος του. Τρέχει παντού αν καταλάβει ότι θα έχει κάποιο όφελος και δε διστάζει σε τίποτα.

             Ο Υποκριτής βάζει υψηλούς στόχους στη ζωή του. Επιδιώκει μεγάλα πλούτη, άνεση και όλα αυτά τα καταφέρνει, διότι ξέρει να εκμεταλεύεται τον άλλον σωστά. Κοροϊδεύει, χαίρεται, λυπάται και ψεύδεται όταν γνωρίζει ότι στο τέλος θα βγει νικητής. Δεν αφήνει καμιά ευκαιρία ανεκμετάλευτη καθώς δε διστάζει να ξεγελάσει, να κολακέψει, να κοροϊδέψει και να προσποιηθεί.
              Πολλές φορές στη ζωή του παίζει άσχημα παιχνίδια. Όμως η αλήθεια βρίσκεται βαθιά κρυμμένη και όταν όμως λάμψει, διαλύεται το σκοτάδι της πλάνης και του ψεύδους. Τότε ο υποκριτής πέφτει στην αφάνεια και όλοι τον αγνοούν και τον αποφεύγουν. Έτσι γίνεται δυστυχισμένος. Δεν έχει δύναμη να επιβιώσει, γιατί την ζωή του την στήριζε στην πλάνη, στο ψέμα και στην πλαστή ευτυχία. Έτσι οδηγείται στην καταστροφή.
              Ο Υποκριτής λοιπόν είναι ένα δυστυχισμένο άτομο κατα βάθος. Ζει σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, παρουσιάζεται αποκλειστικά από τα συμφέροντα του και με πυξίδα το ψέμα και το δόλο καταστρέφει την ζωή των συνανθρώπων του και στο τέλος και τη δική του.

                                                                                                Αντωνία  Κουρκούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου