Κρίση ... με χιούμορ!





Αυτή την εποχή η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Όλοι ακούμε συνέχεια για την οικονομική κρίση "Μας τα πήραν όλα", "Δεν έχουμε να φάμε".
Οι άνθρωποι σήμερα αντιμετωπίζουν την κρίση κάποια με σοβαρότητα και απαισιοδοξία, κάποιοι άλλοι με χιούμορ και αισιοδοξία. Οι νέοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και περιορίζουν τις σπατάλες των χρημάτων τους. Πολλοί νέοι αλλά και μεσήλικες αναζητούν εργασία σε μια δύσκολη περίοδο, με ανύπαρκτες κενές θέσεις εργασίας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και ν ακαλύψουν τις ανάγκες τους με αποτέλεσμα η ζωή τους να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ελπίζουμε πως αυτό θα τελείώσει γρήγορα, πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και τα πρόσωπα των ανθρώπων θα χαμογελούν ξανά.
Η νεολαία παρόλα αυτά αντιμετωπίζει την κρίση με χιούμορ, κάνει πως δεν καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος, πως δεν υπάρχει κρίση.
Αν βγούμε έξω και περπατήσουμε στους δρόμους και τις πλατείες θα δούμε πρωτότυπα συνθήματα στους τοίχους και χιουμοριστικά graffiti που αναφέρονται στην κρίση. Τα περισσότερα από αυτά είναι φτιαγμένα από νέους ανθρώπους που θέλουν να δείξουν στον κόσμο τα συναισθήματά τους, πως δηλαδήπιστεύουν πως αυτοί θέλουν και μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας μας. Αυτή είναι η ελπίδα μας  κι αυτό δε μπορούν να μας το στερήσουν!
Διονύσης Μπόμπορης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου