Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ



Πολλοί άνθρωποι στην περιοχή μας βασίζονται στις έυκολες λύσεις και στον εύκολο τρόπο ζωής. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα θα ήθελα να αναφερθώ στο εξής θέμα που έχει να κάνει με τη στέρηση οξυγόνου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν άδεια για τη νόμιμη υλοτόμηση για να κόψουν τις πεύκες και πληρώνουν αυτή την άδεια. 

Ύστερα ακολουθεί το κόψιμο, αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν έξοδα (για κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς έξοδα, όπως λένε και οι ίδιοι) κι έτσι κόβουν τα δέντρα και καταστρέφουν τα δάση, γιατί κόβουν και μικρά και μεγάλα δέντρα  και συχνά σε μεγάλες ποσότητες, άλλοτε για να τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι κι άλλοτε για να τα πουλάνε. 
      Στην περιοχή μας κόβουν τα καμμένα, αλλά έτσι περνάνε μέσα από περιοχές που εχουν αναδασωθεί κι ετσι προκαλούν μεγάλη καταστροφή.
Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να σκεφτεί ο κάθε άνθρωπος τι είναι καλό για τον ίδιο και για το περιβάλλον γιατί αν δεν προστατεύσουμε εμείς το περιβάλλον, τότε αυτό θα μας το ανταποδώσει με  το χειρότερο τρόπο.

                                                                                                              ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου