Οι μαθητές σχολιάζουν την οικονομική κρίση!

"Η κρίση της χώρας μας!"

Στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει η κρίση που κάνει τα πράγματα όλο και πιο δύσκολα. Τα παιδιά πηγαίνουν χωρίς βιβλία στο σχολείο και η μάθηση γίνεται πιο δύσκολη. Οι γονείς δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα απαραίτητα που τους χρειάζονται. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν σπίτι να κοιμηθούν και φαγητό για να φάνε. υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στα παγκάκια και τρώνε από τα σκουπίδια. Γι' αυτό φταίνε οι πολιτικοί, γιατί δεν τους νοιάζει να σώσουν τη χώρα τους, μόνο τα λεφτά τους νοιάζουν και τίποτα άλλο.

Νάσος Αντωνόπουλος  

     
  
  Η οικονομική κρίση στην χώρα μου είναι πολύ έντονη εδώ και κάποια χρόνια. Η κακή μεταχείριση της οικονομίας, σε συνδυασμό με τα χρέη που προυπήρχαν έφεραν την χώρα σε ένα οικονομικό αδιέξοδο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη μείωση των εσόδων. 

 " Κρίση της Ελληνικής οικονομίας;"



Οι μεγάλες επιπτώσεις της κρίσης χτύπησαν και πάλι τον απλό κόσμο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα οικογενειών που λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης έφτασαν στο σημείο να δίνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν και να τα μεγαλώσουν. Το κακό όμως είναι ότι δεν είναι μόνον αυτό. Τα καταστήματα που έκλεισαν τα τελευταία δύο χρόνια  ανέρχονται σε χιλιάδες!

Η είδηση αυτή είναι πολύ θλιβερή και πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Το ό,τι η χώρα μας βρίσκεται σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο σε όλους μας. Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί δραματικά. Οι άνεργοι αυξάνονται επικίνδυνα μέρα με τη μέρα. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά ευνοϊκά είναι για τους πολίτες. Οι συντάξεις μειώνονται, η φορολογία γίνεται αβάσταχτη! Όλοι ζούμε με ένα αβέβαιο αύριο. Ως σωτηρία όσοι μπορούν φεύγουν από την χώρα ψάχνοντας κάτι καλύτερο. Όσοι μένουν είτε από επιλογή είτε επειδή δεν έχουν την δύναμη να φύγουν ξέρουν ότι τους περιμένουν πολύ δύσκολες ώρες. Ας ελπίσουμε, ότι, επειδή είμαστε λαός δυνατός θα βγούμε πιο αποφασισμένοι και πιο ανανεωμένοι από αυτήν την δυσκολία. 
                                                                                                                   
   Αλέξης Γεωργόπουλος
"Η οικονομική κρίση στις μέρες μας"

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Οι πολιτικοί εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα, τρομοκρατούν το λαό για τις συνέπειες της ακύρωσης του μνημονίου. Το μεγαλύτερο μέρος του λαού πολλές φορές πιστεύει οτιδήποτε ακούει μέσω των ΜΜΕ χωρίς καμία αμφισβήτηση. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ το πόσο αβάσιμα μπορεί να είναι αυτά;
Με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο λαός και να δεχθεί τους όρους του μνημονίου ειπώθηκε ότι σε περίπτωση χρεωκοπίας δε θα μπορούμε να εισάγουμε τρόφιμα κ.ά. Τι να εισάγουμε όμως; Λάδι, που στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη είναι άφθονο; Πορτοκάλι, ενώ τα δικά μας σαπίζουν στα χωράφια; Βοδινό, ενώ το δικό μας το παίρνουν Τούρκοι έμποροι; Γάλα από την Ολλανδία, όταν εμείς δίνουμε παντού;
Οπότε, δεν πρέπει να δεχόμαστε και να υπακούμε τυφλά σε αυτά που μας λένε οι πολιτικοί, χωρίς να τα εξετάζουμε και να τα διαμορφώνουμε με την ελληνική πραγματικότητα.
 Γεωργια ΚυριακοπουλουΓεωργία Κυριακοπούλου












 "Η οικονομική κρίση στις μέρες μας"


Το πιο σύγχρονο πρόβλημα στη σημερινή εποχή δεν είναι κανένα άλλο, παρά μόνο η οικονομική κρίση που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και χώρες απο άλλες ηπείρους. Αυτό το πρόβλημα είναι τεράστιο και αβάσταχτο και η μόνη λύση για να ξεφύγουμε είναι να διαχειριστούν οι πολιτικοί αρχηγοί σωστά τα οικονομικά της  χώρας μας και να μην κάνουν βιαστικές και λάθος κινήσεις, αλλά  έξυπνες και σωστές κινήσεις.
      Αυτό που προσπαθώ να σας πω είναι πως πρέπει να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να δούμε τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουμε και έτσι ώστε να βελτιώθουμε και να σωθούμε απο αυτή την τραγική κατάσταση. 
      Σίγουρα όμως δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν και κυρίως όχι στους πολιτικούς, όπως κάνουν όλοι άλλωστε, γιατί και αυτοί ενεργούν για ενα καλύτερο αύριο και είναι φυσικό να κάνουν και λάθη κάτω απο τέτοια πίεση, γιατί δεν είσαι  άνετος εφόσον ξέρεις ότι κρατάς στο χέρι σου την τύχη 10.000.000 και παραπάνω ανθρώπων, αυτό είναι πολύ πιεστικό και σίγουρα όχι εύκολο και άνετο.
       Ίσως να σας φαίνεται πως προσπαθώ να πάρω το μέρος των πολιτικών, όμωςκάνετε λάθος, δεν προσπαθώ να πάρω το μέρος κανενός, απλώς κοιτάζω το δίκιο, γιατί αμα φταίνε μόνο οι πολιτικοί, όπως λένε οι περισσότεροι, τότε φταίει ο ολόκληρος ελληνικός λαός που τους ψήφισε και τους έκανε αυτο που τους έκανε. Αν νομίζετε οτι δεν έκαναν τη δουλεία τους καλά τότε να πάτε στη θέση τους να δείτε τη γλύκα. 
    Ελπίζω να καταφέρουμε σαν ελληνικός λαός να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και να λειτουργήσει η Ελλάδα μας και πάλι αρμονικά.
   Βασίλης Μαστορόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου