Παραδοσιακή συνταγή : Μελόπιτα

ΜΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά για τη ζύμη:
200γρ. αλεύρι
150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
λίγο αλάτι
μισή κουταλιά μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:
300γρ. μιυζήθρα ανάλατη
μισό κιλό μέλι
110γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε λίγο νερό και ζυμώστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Βάλτε σε ένα μπόλ τη μυζήθρα περασμένη από τη μηχανή του πουρέ. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε μετά το μέλι και τα αυγά χτυπημένα με το αλεύρι και ζυμώστε πολύ καλά. Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και στρώστε τη σε ένα βουτυρομένο ταψί και ρίξτε το μείγμα να ψηθούν σε μέτριο φούρνο για μία ώρα. Όταν βγει από το φούρνο, πασπαλίστε τη με τη κανέλα και αφού κρυώσει κόψτε τη σε κομμάτια.

                                                                                                                 Μαριάννα Νικολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου