«Καλή διατροφή, καλή και υγιέστατη ζωή!»

          Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή, επειδή αν τρέφεται ο άνθρωπος σωστά από τότε που γεννήθηκε μέχρι να ενηλικιωθεί και να αναπτυχθεί σωστά, θα μπορέσει να είναι δραστήριος στο σχολείο, στο σπίτι, στο παιχνίδι και όπου αλλού χρειαστεί, θα προλάβει τις ασθένειες ή θα μπορεί να τις αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρρωστήσει.
          Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι πρέπει να τρώνε πολλά φρούτα και διάφορα φαγητά ακόμα και αν δεν τους αρέσουν ως εικόνα( π.χ. τα σαλιγκάρια) ή μυρίζουν άσχημα. Επίσης πρέπει να τρώνε κάθε μέρα πρωινό, επειδή βοηθάει στην ομαλή, σωματική υγεία.
          Οι γονείς δεν πρέπει να τους πηγαίνουν πολλές φορές σε φαστφουντάδικα, επειδή θα συνηθίζουν στο γρήγορο φαγητό και όχι στο σπιτικό. Επίσης τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε πολλά τσιπς, κρουασάν και άλλα παρόμοια τρόφιμα.
          Για την διατροφή υπάρχει και μια παροιμία
«Το πρωινό να το τρως μόνος σου, το μεσημεριανό να το μοιράζεσαι με τους φίλους σου και το βραδινό να το χαρίζεις στους εχθρούς σου. Αυτή η παροιμία μας προειδοποιεί ότι πρέπει να τρως όλο το πρωινό σου, το μεσημεριανό να το μοιράζεσαι και στο  βραδινό να μην τρως όλο το φαγητό σου,  αλλά να αφήνεις λίγο στο πιάτο σου.


Μολλάι Μαρκέλλα και Σπήλιος Γιώργος

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗ: Σκούφης Πέτρος και Σκούφης Ανδρέας
                                 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό. Να και κάτι που δεν γνώριζα. Ας το διαβάσουν καλά όσες και όσοι κυνηγούν την διατροφή τους και προσέχουν το σώμα τους και πόσο μάλλον αυτοί που κυνηγούν το ιδανικό βάρος .είμαι και εγώ μια απ αυτές πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή