«Όλα είναι… μπάλα!»


Για κάποιους το ποδόσφαιρο είναι απλά μία ασχολία στον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ για κάποιους άλλους είναι κομμάτι της καθημερινότητα. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο κομμάτι της μέρας. Ασχολούμαι συνέχεια με το ποδόσφαιρο. Από τις επτά μέρες τις εβδομάδας τις πέντε έχω προπόνηση και αγώνα. Εδώ στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο αναβαθμισμένο όπως το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο που παίζεται σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Ισπανία όπου παίζουν κορυφαίο ποδόσφαιρο.  
Πολύ καλό είναι επίσης το Ιταλικό ποδόσφαιρο, το Αγγλικό, το Γερμανικό και το Ολλανδικό. Η Ευρώπη βέβαια δεν είναι η μόνη ήπειρος στην οποία παίζεται το  ποδόσφαιρο. Σε όλο σχεδόν τον πλανήτη εκατομμύρια άνθρωποι από τα παλιά χρόνια παίζουν ποδόσφαιρο.
Σε κάθε ήπειρο έχουν διαφορετικό τρόπο και στιλ παιχνιδιού και διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με άλλες χώρες και πρωταθλήματα. Στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υπάρχουν οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου και παίχτες, ενώ στην Λατινική Αμερική παίζουν πιο ωραίο ποδόσφαιρο και κοιτάζουν να βγάζουν παίχτες μικρούς σε ηλικία, ώστε να γίνονται ταλέντα και να παίζουν από μικροί στην μεγάλη ομάδα ώστε να αποκτούν γρήγορα πείρα και να μπορούν να παίζουν σε ένα πιο δύσκολο πρωτάθλημα.
Στην Κεντρική Αμερική δεν ασχολούνται πολύ με το ποδόσφαιρο αλλά πιο πολύ με το ράγκμπυ και το μπέιζμπολ.  Στην Αφρική είναι το μοναδικό άθλημα με το οποίο ασχολούνται όλοι και έχουν σημαντική «πώληση» παικτών στην Ευρώπη, με ορισμένους να εξελίσσονται σε κορυφαίους παίκτες, στην θέση την οποία αγωνίζονται.
Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα με πολύ σκληρό ανταγωνισμό και πολλές διοργανώσεις, με σημαντικότερες το CHAMPIONS LEAGUE και το MUNDIAL (WORD CUP) και σημαντικότερους αγώνες τους τελικούς αυτών των δύο διοργανώσεων. Βέβαια όμως υπάρχουν και μεγάλα ντέρμπι από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης με κορυφαίο αγώνα όλων το BARCELONA FC vs REAL MADRID και πολλά άλλα στα οποία υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, σκληρά μαρκαρίσματα, τσακωμοί, θέαμα και πολύ συγκίνηση,  αλλά και εγωισμός και αγωνία για το ποιος θα νικήσει.
Αυτό το άθλημα βοηθάει στην υγεία μας, γιατί εφόσον παίζεις μπάλα η κάνεις κάποιο άλλο άθλημα δεν σου επιτρέπεται να καπνίζεις, να κάνεις κακή διατροφή, ούτε να πίνεις και έτσι θα είσαι υγιέστατος και με καλή φυσική κατάσταση, χωρίς προβλήματα υγείας.
Για αυτό λοιπόν σας προσκαλώ όλους να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο η οποιοδήποτε άλλο άθλημα θέλετε, αθλήματα με τα οποία δεν θα έχετε μόνο μια καλή και υγιή ζωή, αλλά και πολλές διακρίσεις. Και επιπλέον δεν είναι μόνο για αγόρια αλλά και για κορίτσια διαφόρων ηλικιών. Ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου!!!     
                                            Βασίλης Μαστορόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου