Δεν μπορείς να μου κανείς τίποτα έχω antivirus!


Η φράση «Δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα έχω antivirus»  έχει μεγάλη σημασία για τα παιδιά, γιατί τα παιδιά τη μισή τους μέρα την περνούν μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και ανησυχούν πολύ για τους ιούς. (Κάποια παίζουν διάφορα παιχνίδια, άλλα ίσως κάνουν  chat με φίλους τους ή ψάχνουν διάφορα πράγματα). Το antivirus λοιπόν είναι κάτι σαν αντιβιοτικό, δηλαδή είναι ένα πρόγραμμα που όταν το έχεις στον υπολογιστή σου δεν μπορείς να φοβηθείς τίποτα όσο αναφορά τους ιούς.


Όμως δεν είναι μόνο οι ιοί το πρόβλημα. Η τεχνολογία έχει αρχίσει να εξελίσσεται πολύ γρήγορα και με άσχημο τρόπο σε κάποια στάδια. Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να «αλωνίζουν» στο διαδίκτυο χωρίς να ξέρουν τι μπορεί να συμβεί την ώρα που αυτοί κάθονται στο τζάκι και πίνουν καφέ.


Ας πάρουμε για παράδειγμα το facebook. Τώρα πια η μισή Ελλάδα έχει facebook. Παραδέχομαι ότι μας βοηθά να επικοινωνούμε, αλλά κάποιοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα. Έχουν γίνει πολλά άσχημα πράγματα μέσω διαδικτύου που θα έπρεπε να μας βάλουν σε σκέψεις για ποιο λόγο να γίνονται.  


Υπάρχουν παιδιά σε ηλικία μικρότερη και των δώδεκα (12) ετών που όσο κοιμούνται οι γονείς τους αυτά σηκώνονται μπαίνουν στο internet και παίζουν παιχνίδια. Τα παιχνίδια αυτά για κάποια άτομα είναι σαν τα ναρκωτικά, δηλαδή όσο κι αν θες να το σταματήσεις δεν μπορείς. Δεν λέω ότι είναι κακό να παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή αλλά θα μπορούσαμε να καθόμαστε λιγότερη ώρα, ώστε να μην κάνουμε κακό στην υγεία μας. Επίσης χρειαζόμαστε κάποιον να μας τα πει όλα αυτά τα  άσχημα που εμφανίζει το διαδίκτυο. Για αυτό κάντε μια προσπάθεια να το «ελέγξετε» όσο είναι καιρός, γιατί δεν θα σας βγει σε καλό. . . 
Τι λέτε κάνουμε μια δοκιμή;

Έυα Ανδριοπούλου
Κυριακή Πετροπούλου
Πληκτρολόγηση=Κυριακή Πετροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου