Η Υποκρισία της Εξουσίας

Στην εποχή μας η υποκρισία παίζει σημαντικό ρολό στην κοινωνία μας. Και φυσικά υποκριτές υπάρχουν παντού, ακόμα και στις υψηλότερες θέσεις της κοινωνίας και πιστεύω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα.

Διότι ζούμε σε μια χωρά που βρίσκεται στο κέντρο της οικονομικής κρίσης και το μόνο που βλέπουμε και ακούμε όλη μέρα είναι πρόσωπα της εξουσίας τα οποία θέλουν να μας πείσουν ότι προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα από τη δύσκολη θέση την ίδια στιγμή που οι ίδιοι δεν φαίνονται επηρεασμένοι από όλη αυτή την κατάσταση. Το λέω αυτό γιατί την ίδια στιγμή που κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μας έχουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και η ανεργία είναι υπαρκτή σε μεγάλο βαθμό, πολλοί είναι αυτοί που ζουν χαμογελαστοί μέσα στον καθωσπρεπισμό που τους επιβάλει η κοινωνική τους τάξη συντηρώντας βίλες εκατομμυρίων ενώ μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς όλων των Ελλήνων πολιτών εκτός απ’τους δικούς τους λόγω δήθεν έλλειψης χρημάτων.

Και ως γνωστών οι πολιτικοί δεν είναι οι μόνοι που ασκούν εξουσία στη χώρα μας, αλλά υπάρχει η θρησκευτική επιρροή. Ο ελληνικός λαός δίνει μεγάλη σημασία στη θρησκεία και φυσικά σέβεται τα θρησκευτικά πρόσωπα, τα οποία λόγω της θέσης τους στην εκκλησία και την κοινωνία πιστεύουν πως οι πράξεις τους είναι πάντα σωστές και πλέον έχουν πείσει και τον λαό πως ότι κάνουν το κάνουν σύμφωνα με την θρησκεία μας. Φυσικά σίγουρα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι αυτά τα άτομα κρύβονται πίσω από το θρήσκευμα της χώρας. Γιατί ζούμε σε μια Ελλάδα στην οποία μπορεί να βγαίνει ο θρησκευτικός αρχηγός στα κανάλια και να λέει πως δεν έχουμε χώρο για αλλοδαπούς και πως πρέπει να γυρίσουν στη χώρα τους και να συμφωνούν κιόλας πολλοί άνθρωποι. Για μένα αυτό είναι τεράστια υποκρισία, διότι πως μπορούν αυτοί μετά να διδάσκουν στο λαό την αγάπη και τα λόγια του Χριστού, με ποιο δικαίωμα? Διότι αν δεν κάνω λάθος η θρησκεία μας διδάσκει ¨Αγαπάτε αλλήλους¨ και όχι Αγαπάτε αλλήλους εντός Ελληνικών συνόρων.

Γενικά πιστεύω πως και το πολιτικό αλλά και το θρησκευτικό σκηνικό της χώρας χρειάζεται αλλαγή προσώπων και θέλω να επισημάνω πως δεν κατακρίνω την δημοκρατία ούτε την θρησκεία και την πίστη των ανθρώπων, αλλά τους ανθρώπους που κρύβονται προς δικό τους συμφέρον πίσω από αυτά…

Κατερίνα Κυριακοπούλου Γ2΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου