Η ΜΟΝΑΞΙΑ

Είναι κάποιες στιγμές που αισθανόμαστε την πλήρη απογοήτευση! Αισθανόμαστε τόσο μόνοι, τόσο κλεισμένοι στον εαυτό μας, τόσο δυστυχισμένοι !

Με αποτέλεσμα την αλλαγή μας, αυτό συνήθως οδηγεί στην διάπλαση μιας άλλης προσωπικότητας, πιο σκληρής και απόμακρης από τα υπόλοιπα άτομα του κοινωνικού μας περίγυρου που ζούμε και κοινωνικοποιούμαστε!

Αυτή η συγκεκριμένη αλλαγή οφείλεται στη μοναξιά που αισθάνεται ένας άνθρωπος. Την οποία αλλαγή μπορεί κάποιοι να αποδεχτούν, ενώ κάποιοι άλλοι ΟΧΙ!!

Τι γίνετε λοιπόν αν δεν δείξουμε την κατανόηση που πρέπει να δείξουμε σε αυτά τα άτομα;

Με αυτή την συμπεριφορά που οι περισσότεροι δείχνουν σε αυτά τα άτομα έχει ως αποτέλεσμα την αποξένωση του άτομου, την απομόνωση του, και ίσως όσο περνά ο καιρός … την κατάθλιψη.

Η μοναξιά σε αυτή την περίπτωση είναι η «καλύτερη» φίλη γι’ αυτά τα άτομα. Ένας κύριος και σοβαρός λόγος γι’ αυτή την κατάσταση είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι «δήθεν» φίλοι τους!

Ένας πραγματικός φίλος δεν είναι κάποιος με τον οποίο είσαι συνέχεια μαζί, δεν είναι αυτός που μοιράζεται πράγματα και αυτός με τον οποίο ανταλλάσεις μυστικά, αλλά είναι ένας άνθρωπος που είναι δίπλα σου σε κάθε στιγμή της ζωής σου, και στις καλές και στις κακές στιγμές που του μιλάς και σε καταλαβαίνει, επειδή ο ίδιος το θέλει και όχι επειδή έχει κάποιο συμφέρον.

Η μοναξιά λοιπόν είναι η απουσία αληθινών φίλων! Η μοναξιά μπορεί να ενισχύεται και από την οικογένεια. Αν την επιλέξεις για «φίλη» σου δε θα σ’ εγκαταλείψει ποτέ….

Κι όπως λέει και το τραγούδι:

« Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα, μην μ’ αφήνεις τώρα που είναι όλα πιο δύσκολα!»

Βασιλική Κοτταρά

2 σχόλια:

  1. ΒΑΣΟΥΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Σ ΑΥΤΟ....ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΙ ΣΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ! ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΙ ΩΡΑΙ ΑΡΘΡΑ,ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή