Κινητά τηλέφωνα

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Δεν ξέρουμε και εμείς τι να πιστέψουμε πλέον !Οι γνώμες διχάζονται και αλλάζουν συνεχώς .Κάποιοι λένε πως πρέπει αμέσως να πετάξουν τα κινητά τηλέφωνα μας γιατί είναι πολύ επικίνδυνα, κάποιοι άλλοι λένε πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτά, που ισχυρίζονται.

Τι γίνεται όμως με εμάς; Τι πρέπει να κάνουμε τελικά; Να πετάξουμε τα κινητά μας τηλέφωνα ή όχι;

Από τότε, όταν έγινε αυτή η ραγδαία εξάπλωσε των κινητών τηλεφώνων, οι επιστήμονες άρχισαν να διερωτώνται για τα πιθανά κακά που θα μπορούσαν να πρ5οκαλέσουν τα κινητά αφού ουδέν καλό αμιγείς κακό. Αγνοώντας τα άλλα προφανή προβλήματα επικεντρώθηκαν στην υγεία όπου διαμόρφωσαν μια αρκετά σημαντική και εκφοβιστική θεωρία: πως η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και καρκίνο στον εγκέφαλο.

Έγιναν πάρα πολλές έρευνες από τις οποίες ελάχιστες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η χρήση των κινητών τηλεφώνων μπορεί όντως να βλάψει σοβαρά την υγεία. Μάλιστα, οι έρευνες που καταλήγουν στο συμπέρασμα αυτό χρησιμοποιούσαν σαν δείγματα παλιά μοντέλα κινητών τα οποία λειτουργούσαν με πολύ πιο ψηλή ακτινοβολία από τα νέα μοντέλα.

Οι υπόλοιπες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν πως τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για μας. Παράλληλα όμως τόνισαν πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές μακροχρόνιες έρευνες για να είμαστε πια 100% σίγουροι πως δεν είναι βλαβερά τα κινητά, γι’ αυτό πρότειναν να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση τους.

Αυτό σημαίνει:

  • για τους ενήλικες πως πρέπει να περιορίζουν το χρόνο ομιλίας όσο περισσότερο γίνεται. Επίσης όταν η λήψη του τηλεφώνου δεν είναι καλή πρέπει να αποφεύγουν τα τηλεφωνήματα αφού το κινητό χρειάζεται επιπλέον δύναμη για να επικοινωνήσει και έτσι η ακτινοβολία είναι ισχυρότερη.
  • για τα παιδία κάτω των 16 χρονών πως πρέπει να αποφεύγουν εντελώς την χρήση κινητών τηλεφώνων. Ο λόγος είναι ότι στα παιδιά ο εγκέφαλος ακόμα βρίσκεται σε φάση που μεγαλώνει και έτσι είναι πιο ευαίσθητος στην ακτινοβολία.

Σίγουρα θα έχετε ξανακούσει κάποιον να παραπονιέται για πονοκεφάλους μετά από ένα αρκετά μεγάλο τηλεφώνημα από κινητό. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως οι πονοκέφαλοι οφείλονται στα κινητά αλλά μπορεί να οφείλονται σε άλλους παράγοντες .

Κοτταρά Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου