Τουρισμός

Άραγε οι αλλαγές είναι πάντα αρνητικές¨?

Τουρισμός:< Η πηγή των εσόδων>

Σε ένα ήσυχο χωριό με παραδοσιακά κτίρια, με υπέροχα τοπία και με παραδοσιακό τρόπο ζωής είναι λογικό να υπάρξουν εντάσεις με την ιδέα της δημιουργίας ενός άλλου μέρους με ξενοδοχεία, κέντρα διασκεδάσεως και εστιατόρια….

Είδα πρόσφατα σε μια τοπική εφημερίδα ένα άρθρο με θέμα: «Τις αρνητικές συνέπιες του τουρισμού…» και θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου πάνω στο θέμα αυτό επειδή ξέρω τη ζωή σε ένα ήσυχο μέρος και ποιες αλλαγές θα μπορούσε να έχει ο τουρισμός στην «ησυχία» του τόπου…

Η άποψη μου πάνω στο θέμα είναι πως αναπτύσσοντας τον τουρισμό σε ένα τέτοιο ήσυχο μέρος θα αλλάξουν και οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων εκεί και ίσως και ο τρόπος ζωής τους. Τα θετικά θα είναι να αρχίσουν να υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας και έτσι θα μειωθεί η ανεργία στην επαρχία, ακόμα θα αρχίσουν να υπάρχουν περισσότερα έσοδα στις μικρές επιχειρήσεις των χωρικών και κατά κάποιο τρόπο θα αποκτήσουν μια πιο άνετη ζωή. Βέβαια αν δεν προσέξουν οι ίδιοι ίσως χαθούν τα περισσότερα ήθη και έθιμα του τόπου τους και θα αρχίσουν να ξεχνιούνται.

Αυτή η εξέλιξη του τόπου θα ωφελήσει τους ανθρώπους εκεί και ίσως έτσι δυσκολευτούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφού με αυτό τον τρόπο ζωής θα έχουν την «άνεση» της πόλης.

Όπως λένε οι άνθρωποι στον τόπο μου:«Με την οικονομία λίγα είναι αρκετα,χωρις οικονομία τίποτα δεν είναι αρκετό»

Κοτταρά Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου