Παιδιά στην …… «απ’ έξω»!

Παιδιά στην …… «απ’ έξω»!

Στο σχολείο είναι κάποιοι καθηγητές που είναι καλοί και κάποιοι άλλοι που νομίζουν πως κάποιοι είναι και το παίζουν κάπως και κάνουν τους ψυχολόγους στα παιδιά και ό,τι τα ξέρουν όλα!
Αυτοί οι καθηγητές που τα ξέρουν όλα άμα δουν ένα παιδί ανήσυχο αμέσως το κρίνουν και ξανά το κατακρίνουν, όμως δεν έχουν έρθει ποτέ στη θέση του μαθητή για να δουν πως αισθάνεται αυτό το παιδί, πως φέρεται μέσα στην τάξη και γενικά στο σχολείο. Άμα κάνει φασαρία αμέσως θα το βγάλουν έξω και θα το βάλουν «στην… απ’ έξω»!
Όμως αυτό το παιδί μπορεί να είναι και στην οικογένειά του «στην… απ’ έξω» και οι καθηγητές για άλλη μια φορά το βγάζουν «στην… απ’ έξω» ξανά και ξανά και αναρωτιέμαι πως θα αντέξει αυτό το παιδί να είναι μια ζωή στο περιθώριο ; Κάποτε θα ξεσπάσει κάπου και γι’ αυτό γίνονται όλα αυτά που γίνονται με τα παιδιά στις διαδηλώσεις και στα διάφορα γκρουπ.
Αυτά τα παιδιά «τα κάνουν έτσι… οι άλλοι» δεν γεννήθηκαν έτσι, αλλά έγιναν με τη συμπεριφορά των άλλων! Όλοι μας ακόμη και οι καθηγητές που τους φέρονται έτσι δεν προσπαθούν να τα πλησιάσουν και να δουν πως νοιώθουν αυτά τα παιδιά και γιατί γίνονται έτσι και γιατί διαμορφώνουν αυτό το χαρακτήρα. Μπορούμε να τα βοηθήσουμε αυτά το παιδιά όταν είναι νωρίς και όχι όταν γίνει το κακό, γιατί τότε θα είναι πια πολύ αργά!!! Τότε το μόνο που θα μπορούμε να κάνουμε είναι να τα κατακρίνουμε!
Αυτά είχα να πω εγώ κι αν έχω άδικο ας μου που το πει κάποιος, για όλα αυτά που γράφω…
Γιάννης Γεωργουλόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Auta mas ta exei pei toses fores i kuria Makri.Kai an kapoios kserei kati parapano gia tin psixologia den einai kako...oute na "kanei" karoios ton psixologo,giati tote simainei pos kati parapano kserei apo esena...Skepsou to!

    ΑπάντησηΔιαγραφή