Αντι - ποδοσφαιρικό!

«ΑΝΤΙ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ»

Μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω τι βρίσκουν οι ποδοσφαιρόφιλοι, που είναι κυρίως άντρες, σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Κατά την γνώμη μου είναι φοβερά βαρετό να βλέπεις επί δύο ώρες εικοσιδύο άντρες να τρέχουν πάνω κάτω κυνηγώντας μια μπάλα.

Κατ’ αρχήν όλοι όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο πιστεύω ότι χάνουν τον χρόνο τους, γιατί θα μπορούσαν να επιλέξουν ένα χόμπι περισσότερο δημιουργικό και στην τελική ανάλυση να τους προσφέρει και κάτι. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να μάθουν ζωγραφική, μουσική, χορό ή ένα σωρό άλλα χόμπι, που να τους αναπτύσσουν διάφορες ικανότητες όπως τη λογική παίζοντας σκάκι.

Επίσης επειδή οι αγώνες είναι κυρίως Σαββατοκύριακα, πιστεύω ότι αντί να κάθεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου και να φωνάζεις ή να πανηγυρίζεις είναι προτιμότερο να βγεις μια βόλτα, να πας κάπου για φαγητό, να δεις μια ταινία στο σινεμά ή να συναντηθείς με φίλους.

Άλλο ένα κακό του να βλέπεις ποδόσφαιρο είναι ότι χωρίζει τους ποδοσφαιρόφιλους σε ομάδες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να έρχονται σε αντιπαράθεση αλλά και να τραυματίζονται θανάσιμα μέσα στα γήπεδα. Σύμφωνα με αυτό πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν να χάνουν με αξιοπρέπεια.

Επιπλέον πολλοί λένε «Είμαι Ολυμπιακός» ή «Είμαι Παναθηναϊκός» και στην ουσία εννοούν ότι υποστηρίζουν αυτήν την ομάδα. Μετά από έναν αγώνα λένε «κερδίσαμε» ή «χάσαμε» λες και αυτοί ευθύνονται γι’αυτό. Και το περίεργο είναι ότι μπορεί να αντιπαθούν ένα παίκτη επειδή είναι στην αντίπαλη ομάδα και πολλές φορές να τον βρίζουν κιόλας και ταυτοχρόνως να τον υποστηρίζουν επειδή παίζει στην εθνική ομάδα της χώρας τους.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι όσοι παρακολουθούν αγώνα ποδοσφαίρου βρίσκονται «εν βρασμώ ψυχής», αφού υποτίθεται ότι ευχαριστιούνται τον αγώνα. Εμπειρικά πιστεύω ότι είναι ανόητο να συζητούν όλοι για τον αγώνα που τελείωσε, από την στιγμή που τελείωσε μέχρι την στιγμή που θα αρχίσει ο επόμενος αγώνας, «λες» και δεν έχουν άλλα ενδιαφέροντα.

Παρ’όλα αυτά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ανήκουν σε μία, ίσως στην μεγαλύτερη, κοινωνική ομάδα για να είναι ένα με το πλήθος και για να μην «ξεχωρίζουν». Πράγμα που κατά την γνώμη μου είναι λάθος γιατί όλοι όσοι θυμόμαστε μετά από αιώνες είναι αυτοί που ξεχώρισαν. Πάνω σε αυτό θέλω να συμπληρώσω ότι όλοι γνωρίζουμε σημαντικούς ανθρώπους, που έζησαν πριν από αιώνες όπως ζωγράφοι, μουσουργοί, φιλόσοφοι, φυσικοί αλλά κανείς δεν γνωρίζει έναν ποδοσφαιριστή.

Επίσης γιατί οι παίκτες αγοράζονται και πουλιούνται; Γιατί αγοράζονται και πουλιούνται για υπέρογκα ποσά; Οι αγώνες ποδοσφαίρου είναι καθαρά μάρκετινγκ, το μόνο που θέλουν είναι να κερδίζουν χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος που έκαναν αγώνες φόρμουλα ένα (1) με ομάδες ποδοσφαίρου, που στην ουσία δεν υπάρχει λόγος να βλέπεις αγώνες ταχύτητας χωρίς να παίρνουν μέρος οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων.

Τέλος θέλω να πω ότι το ποδόσφαιρο σαν άθλημα, δηλαδή αν το παίζει κάποιος για δική του ευχαρίστηση και άσκηση είναι ένα ωραίο άθλημα αλλά γιατί πρέπει να το παίζουν μπροστά σε εκατομμύρια θεατές και τηλεθεατές;

Βαϊανού Μαρία

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο σου είναι πολύ ωραίο...και συμφωνώ με όσα αναφέρθηκαν! Ένας "ολυμπιακός" ή ένας "παναθηναϊκός" όταν κερδίζει η αγαπημένη του ομάδα, στην ουσία δεν κερδίζει τίποτα... Οι μόνοι που κερδίζουν είναι ο πρόεδρος,τα μέλη και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι αμοίβονται με τεράστια ποσά...! Όμως, πιστεύω, πως η παρακολούθηση αυτού του δημοφιλούς αθλήματος είναι ένας καλός τρόπος να ξεφεύγουν οι άνθρωποι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ξεχνούν για λίγο τα προβλήματά τους.....!!! ...λίγο θέαμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν αρκεί να υπάρχει μέτρο.. mg

    ΑπάντησηΔιαγραφή