Ας ελπίσουμε το αύριο να είναι καλύτερο!


Ας ελπίσουμε το αύριο να είναι καλύτερο!


6-12-2008
Μια τραγική μέρα, για ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι που δολοφονείται στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ, από ένα ασυνείδητο κτήνος, που δυστυχώς είναι αστυνομικός. Αυτός ο άνθρωπος που έχει και τρία παιδιά, αφαιρεί τη ζωή σε ένα άλλο παιδί, τον Αλέξη που ήταν γεμάτος όνειρα για τη ζωή. Δεν πρόλαβε όμως να τα πραγματοποιήσει επειδή αυτός ο «αστυνομικός» κρατώντας ένα όπλο σκέφτηκε ότι έχει και το δικαίωμα να σκοτώνει, σκορπίζοντας πόνο γύρω του.
Η είδηση αυτού του δυσάρεστου γεγονότος σκάει σαν βόμβα για την Κυβέρνηση που είναι ανίκανη να αναλάβει τις ευθύνες της. Ενώ προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση όλων μας για τον άδικο αυτό θάνατο. Τις επόμενες μέρες υπάρχει μια μαζική κινητοποίηση από όλους τους μαθητές, συγκίνηση και διαδηλώσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτόν τον άδικο θάνατο και για να μην υπάρξει επόμενο θύμα.
Δυστυχώς τον άδικο χαμό του Αλέξη τον εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι βανδαλιστές για να λεηλατήσουν ξένες περιουσίες αθώων πολιτών και για να εξασφαλίσουν δικούς τους σκοπούς δημιουργώντας ένα χάος. Η νεολαία δεν αντιπροσωπεύεται από αυτούς τους κανίβαλους που λεηλατούν και αφήνουν οικογένειες στο δρόμο. Αντιθέτως αντιπροσωπεύεται από τους μαθητές που διαδηλώνουν για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς αδικία και βία, από τους μαθητές που χάρισαν λουλούδια στους αστυνομικούς δείχνοντάς τους. Εμείς δεν είμαστε σαν και εσάς.
Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι, περισσότεροι δεν σεβάστηκαν τον αδικοχαμένο Αλέξη, δεν σεβάστηκαν αυτόν τον άγγελο, που όταν έφυγε μας αφύπνισε, αλλά θεώρησαν σωστό να ποδοπατήσουν τη μνήμη του. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η υποκρισία. Αυτό που προέχει είναι να μην υπάρξει άλλο αδικοχαμένο παιδί, και όχι πότε θα γίνουν οι εκλογές, και ποιος είναι πρώτος στα γκάλοπ. ΕΛΕΟΣ !!!
Το θέμα θα ξεχαστεί, αλλά εμείς πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτοί που θέλουν να λέγονται «αστυνομικοί», και αντί να μας προστατεύουν, σκοτώνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, στο τέλος δεν τιμωρούνται!!
Ο Αλέξης έφυγε και κανείς δεν μπορεί να τον φέρει πίσω, όμως τι γίνεται από δω και πέρα; Ποιοι θα μπαίνουν στην Ελληνική αστυνομία; Άραγε θα κουκουλωθεί για άλλη μια φορά ένας άδικος θάνατος; Ο δολοφόνος του Αλέξη θα πάρει την τιμωρία που του αξίζει;
Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν σε λίγο καιρό.
Ας ελπίσουμε το αύριο να είναι καλύτερο!
ΦΕΡΛΕ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου