"Η βαλσαμωμένη γιαγιά"


Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια ταινιούλα με τίτλο: "Η βαλσαμωμένη γιαγιά".  
Η ταινία της Έφης Παππά κέρδισε το πρώτο βραβείο της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων, αλλά και πλήθος άλλων βραβείων σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εξαιρετική ταινία μικρού μήκους βασίζεται σε μια ιστορία της Νίνας Κουλετάκη.
Ένα μικρό κορίτσι η Σοφία ζει με τη γιαγιά και τον μπαμπά της στην Ελλάδα της κρίσης. Ο πατέρας άνεργος και το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας είναι η σύνταξη της γιαγιάς. Μόνο που η γιαγιά πεθαίνει κι εκεί αλλάζουν όλα....

Κατά την γνώμη μου, αυτή η ταινιούλα είναι ένα πολύ ωραίο animation, απλό, εκφραστικό,, πλούσιο σε συναισθήματα, που δίνει ένα μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους, ένα μήνυμα αισιόδοξο για την Ελλάδα της κρίσης.
Μια οικογένεια, μια μονογονεϊκή οικογένεια βιώνει το σκληρό πρόσωπο της κρίσης, όπως χιλιάδες άλλες οικογένειες όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον κόσμο. Κι όμως προσπαθεί να τα βγάλει πέρα (με σκληρή οικονομία), ζώντας με τη σύνταξη της γιαγιάς. Τι θα γίνει όμως όταν η γιαγιά θα πεθάνει; Αναζητήστε την ταινία για να βρείτε απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που μας βασανίζουν.
Συνήθως σε όλες τις ταινίες χρειάζεται μια θυσία, μια ανθρώπινη θυσία  για να αλλάξουν όλα, έτσι συμβαίνει κι εδώ... Όλα γίνονται συγκινητικά και εκπληκτικά, καθώς το τέλος είναι απρόσμενο και εξαιρετικά αισιόδοξο. 
Δείτε την ταινία, θα σας μείνει αξέχαστη!
Ιφιγένεια Μποσνακίδου Β1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου