Το μήνυμα ενός νέου ποδοσφαιριστή...




Τι όμορφο άθλημα το ποδόσφαιρο!!!
Εικοσιδύο άτομα τρέχουν και κυνηγούν την στρογγυλή θεά, τη μπάλα, με σκοπό το γκολ. 
Το ποδόσφαιρο είναι το πιο διαδεδομένο και διάσημο άθλημα στον κόσμο. Μικροί και μεγάλοι, σε όλες τις χώρες, κάθε Σαββατοκύριακο παρακολουθούν τους αγώνες, είτε από την τηλεόραση, είτε σε κάποιο γήπεδο από κοντά. 
Έντονα συναισθήματα, πάθος, αγωνία και μοναδική σκέψη, μονόδρομος η νίκη σε κάθε αγώνα...Οι αθλητές του ποδοσφαίρου κάνουν μεγάλες θυσίες, για να καταφέρουν να κάνουν αυτό που αγαπούν. Δεν μπορούν να έχουν μια κανονική ζωή, δεν μπορούν να καπνίζουν και να πίνουν αλκοόλ,  χάνουν οικογενειακές στιγμές, αλλά και στιγμές με τους φίλους τους και η ζωή τους όλη είναι μέσα στα γήπεδα. 
Το ποδόσφαιρο επίσης, δεν είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο, όπως όλοι οι ‘‘κριτές’’ και οπαδοί πιστεύουν. Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά! Πίσω  από την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή κρύβονται  πολλές ώρες προπόνησης και μεγάλη αγωνία. 
Στο ποδόσφαιρο το απλό είναι το δύσκολο. Το να παίζεις απλά! Κόλπα, τρίπλες και όλα τα σχετικά μπορεί να τα κάνει όποιος να ‘ναι. Το μυαλό σου, ως ποδοσφαιριστή και την εξυπνάδα του απλού παιχνιδιού, πρέπει να την καλλιεργήσεις μόνος σου, μέσα από τις δικές σου εμπειρίες και τα ποδοσφαιρικά σου βιώματα. 
Εάν θες να πετύχεις τον στόχο σου, θα ακούς πάντα τον προπονητή σου και όχι όσους φωνάζουν από έξω. Άτομα στην κερκίδα, που συκοφαντούν και μιλούν άσχημα σε  ποδοσφαιριστές και προπονητές, όταν κάνουν κάποιο λάθος ή όταν η ομάδα χάνει, είναι άτομα που δεν αξίζει να ασχοληθείς, γιατί δεν αγαπουν το άθλημα. Αληθινός οπαδός είναι αυτός, που λέει μπράβο και χειροκροτεί όλες τις ενέργειες, λάθος ή σωστές. Ή υποστηρίζεις την ομάδα σου και στις χαρές και στις λύπες ή καθόλου! 
Ο ποδοσφαιριστής πώς θέλεις να αποδώσει όταν του ρίχνεις το ηθικό; Πώς θες να βάλει  γκολ αν δεν τον ενθαρρύνεις; Στο να καθόμαστε και να κρίνουμε, είμαστε όλοι μας καλοί. Αν όμως νομίζουμε ότι τα ξέρουμε  όλα γιατί να μην παίζουμε όλοι ποδόσφαιρο ή να μην αναλαμβάνουμε τη θέση του προπονητή;

Ο κάθε ποδοσφαιριστής στο γήπεδο είναι μόνος του, με άλλους δέκα παίχτες! Δεν υπάρχει κανένας άλλος για αυτόν! Υπάρχουν μόνο τα ενενήντα λεπτά αγών! Δεν σκέφτεται, ούτε το πριν, ούτε το μετά! Το μόνο που μετράει για αυτόν είναι το όμορφο παιχνίδι και ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρει να φτάσει, αυτός και η ομάδα του, στην νίκη!
Στο ποδόσφαιρο πάει ψηλά, αυτός που αγαπά αυτό που κάνει και το θέλει πραγματικά! 
Όσοι το βλέπουν ως "εισόδημα" ή  σαν "δουλειά", δε θα καταλάβουν ποτέ, τι πάει να πει στ' αλήθεια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! 

                                                            Στέλιος Μπατζάκας,
14 ετών, ποδοσφαιριστής στην ομάδα Ξενοφών Κρεστένων. 

Διακρίσεις:
  1.  Καλοκαίρι 2015, Super Cup Ηλείας, με την ομάδα του Ξενοφώντα έναντι του Αστέρα Αμαλιάδας!
  2. Πρωτάθλημα Παίδων ΕΠΣ  Ηλείας, με την Ακαδημία του Πανηλειακού!


1 σχόλιο: