Οι γονείς και παιδιά που ... ξεφεύγουν.

Κάποιοι γονείς στις μέρες μας αφήνουν τα παιδιά τους πολύ ελεύθερα, σχεδόν ανεξέλεγκτα. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Οι γονείς πρέπει να αγαπούν και να φροντίζουν τα παιδιά τους και δεν πρέπει να χάνουν τον έλεγχο! 
Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά -μικρά σε ηλικία- που πηγαίνουν για κυνήγι με τους γονείς τους και χρησιμοποιούν όπλα -πράγμα παράνομο και επικίνδυνο για την ηλικία τους- και άλλα που οδηγούν μηχανάκια, αυτοκίνητα και μεγάλα αγροτικά μηχανήματα, χωρίς άδεια και δυστυχώς με την σύμφωνη γνώμη των γονιών τους. Άλλα πάλι (κορίτσια και αγόρια) μικρά 12-15 χρόνων να καπνίζουν και να πίνουν κάποια με την παρότρυνση και των γονιών τους. Συνήθως αυτό γίνεται στο σπίτι όπου το παιδί από πολύ μικρή ηλικία θα πιει "ένα κρασάκι" με τους γονείς ή τους παππούδες, οι οποίοι ενδέχεται και να μη γνωρίζουν τη ζημιά που προκαλούν στο παιδί.
Με αυτό τον τρόπο τα σημερινά παιδιά ξεφεύγουν και δεν έχουν κανένα όριο. Συχνά θέλοντας  να γίνουν αποδεκτά στις παρέες κάνουν διάφορες απερισκεψίες( κυρίως τα αγόρια που το κάνουν για μαγκιά).
Δυστυχώς οι γονείς πολλές φορές ζουν μέσ' στο σκοτάδι και δεν πιστεύουν πως το παιδί τους μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο... Αλλά και οι γονείς αυτών των παιδιών είναι σαν να μη νοιάζονται και να μην ενδιαφέρονται να φροντίσουν τα παιδιά τους κι έτσι αυτά ανενόχλητα πίνουν, καπνίζουν, παίρνουν ουσίες και κάνουν πολλά πράγματα που δεν αρμόζουν στην ηλικία τους.
Αυτά τα παιδιά ζουν ανάμεσά μας, είναι οι φίλοι μας κι οι συμμαθητές μας και πρέπει να τα προστατεύσουμε και να προσέχουμε να μην κατρακυλήσουμε κι εμείς στο δρόμο τους....

Δήμητρα Σαγρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου