Το όνειρο μιας παιδικής χαράς!


Στο χωριό μου, στο Καλλίκωμο έχουμε δύο παιδικές χαρές. η πρώτη είναι πιο παλιά, η δεύτερη όμως φτιάχτηκε το 2008. Σ' αυτή την παιδική χαρά πήγαιναν όλα τα παιδιά,  γιατί δεν ήταν κλασσική, είχε διαφορετικά παιχνίδια, π.χ. αντί για γύρω -γύρω όλοι είχε μια μεγάλη ρόδα από τρακτέρ και το περίεργο ήταν πως όλα τα παιχνίδια ενωνόντουσαν μεταξύ τους!
Μετά όμως από κάποιο χρονικό διάστημα, τα παιδιά άρχισαν να πηγαίνουν το ίδιο και στις δύο( και στην παλιά και στην καινούργια). Μόνο που στις παιδικές δεν πηγαίνουν μόνο μικρά παιδιά, αλλά και μεγάλα, τα οποία για να κάνουν "μαγκιές" άρχισαν να καταστρέφουν  και να χαλάνε την παιδική χαρά. Μετά από το λίγο άρχισαν να κάνουν το ίδιο και τα μικρά παιδιά που είχαν δει τα μεγαλύτερα και ήθελαν να τα μιμηθούν.
Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί  πολύ γρήγορα η παιδική χαρά κι έτσι τα παιδιά δεν είχαν που να πάνε πια. Τώρα πια είναι ετοιμόρροπη και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά.  Εμείς θέλουμε να φτιαχτεί και πάλι η παιδική χαρά και ελπίζουμε  να έχουν καταλάβει το λάθος τους αυτοί που την χάλασαν!
Δήμητρα ΣαγρήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου