Όχι στο παθητικό κάπνισμα!

Το παθητικό κάπνισμα είναι ένας από τους παράγοντες που απειλούν καθημερινά την υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό ενός ανθρώπου. 
Οι κίνδυνοι γι' αυτούς που αναγκάζονται να εισπνέουν τον καπνό των διπλανών τους είναι το ίδιο μεγάλοι και σοβαροί όσο και για τους καπνιστές.
Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι ο καπνός του τσιγάρου αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες καρκίνου του πνεύμονα, του στόματος, του στομάχου κ.α. Επίσης έχει ολέθριες συνέπειες κυρίως στον οργανισμό των νέων, των παιδιών και των εφήβων. Προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Μειώνει την αντοχή στην άσκηση και τις επιδόσεις στον αθλητισμό και αναστέλλει ακόμη και την ανάπτυξη των νέων.
Όλα αυτά και άλλα πολλά κρύβονται πίσω από το παθητικό κάπνισμα που με ύπουλο τρόπο βλάπτει την υγεία μας.
Αυτό γίνεται συνήθως είτε μέσα στην οικογένεια, είτε στην εργασία από ανθρώπους με τους οποίους έχουμε οικειότητα και γινόμαστε ελαστικοί απέναντί τους, συχνά υποτιμώντας τον κίνδυνο.
Πρέπει όμως να μην πέφτουμε σ' αυτή την παγίδα, να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας για καλή υγεία και να μην ανεχόμαστε το κάπνισμα των διπλανών μας, ακόμη κι αν αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Ίσως έτσι αποκτήσουμε καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής!
Γιώργος Τσέλλος


Το παθητικό κάπνισμα είναι κάτι πολύ σοβαρό και δυστυχώς υπάρχει και κυριαρχεί παντού. Αυτό δεν πρέπει να το ανεχόμαστε, γιατί έτσι καταστρέφουμε την υγεία μας. Ο καπνός που αναπνέουμε προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό μας σύστημα. 
Πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγουμε τον καπνό, γιατίι όταν αναπνέουμε τον καπνό του τσιγάρου είναι πολύ χειρότερα απ' όταν καπνίζουμε  οι ίδιοι.
Πρέπει σε κάθε χώρο να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. πρέπει να βάλουμε φρένο σε όσους πιστεύουν ότι το κάπνισμα είναι μαγκιά!

Ελένη Τριαντοπούλου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου