Φιλανθρωπία

      Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να κάνουμε πράξη τα λόγια του Χριστού και να είμαστε φιλάνθρωποι.
      Αν κοιτάξουμε σε κάποιο λεξικό θα δούμε πως η λέξη φιλανθρωπία σημαίνει αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Όμως όλοι ξέρουμε πως δεν σημαίνει μόνο αυτό. Φιλάνθρωπος λέγεται κάποιος που εκτός του ότι αγαπά τον συνάνθρωπό του, σπεύδει να δει το πρόβλημά του, τον αντιμετωπίζει όχι ως «ξένο» αλλά ως «πλησίον» και τον βοηθά όταν βρίσκετε σε μια δύσκολη κατάσταση. Στην μοναξιά προσφέρει συντροφιά, όταν είναι άστεγος του προσφέρει φιλοξενία και όταν πεινά ένα ζεστό πιάτο φαγητό.
     
Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως νιώθει ένας άνθρωπος σε ανάγκη. Προσεγγίζουμε τον άλλο καλύτερα όταν καταλάβουμε την ανάγκη του. Γι αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι που  βοηθούν βρέθηκαν και οι ίδιοι κάποτε σε ανάγκη και ξέρουν  πώς είναι να ζεις μόνος και περιφρονημένος. Όμως αν ψάξουμε λίγο γύρω μας θα δούμε ότι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται την βοήθειά μας.
Ας αναρωτηθούμε  λοιπόν ποιος συνάνθρωπός μας  μάς χρειάζεται και ας πράξουμε σωστά, βοηθώντας τον όσο πιο πολύ μπορούμε. Δεν είναι μακριά μας, αλλά δίπλα μας.


Αγγελική Μπουλαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου