Το όνειρο μιας ... γέφυρας. Καλυβάκια

Πρόταση κατασκευής ξύλινης
Γέφυρας στον Αλφειό ποταμό

            Στην ανθρώπινη ιστορία, η γέφυρα κατέχει ένα ρόλο εξίσου σημαντικό με εκείνο της κατοικίας. Στην προσπάθειά του ο άνθρωπος να επικοινωνήσει κυρίως για τροφή, εμπόριο και διασκέδαση, στους υποτυπώδεις δρόμους που χαράζει, υπάρχει η ανάγκη υπερπήδησης χειμάρρων, ποταμών και χαραδρών που εμποδίζουν την μετακίνησή του. Το πρώτο υλικό που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για να γεφυρώσει κάποιο φυσικό εμπόδιο, αναμφίβολα είναι το ξύλο που είναι άφθονο στην φύση.
            Στα όμορφα Καλυβάκια για τους κατοίκους και επισκέπτες είναι όνειρο πλέον ξεχασμένο η κατασκευή γέφυρας στον Αλφειό ποταμό που θα δώσει την ευκαιρία χρονικά και χιλιομετρικά να είναι κατά πολύ μειωμένο για να φτάσουμε στην Αρχαία Ολυμπία. Πάντως η ιδέα της κατασκευής γέφυρας ξαναγεννήθηκε μετά την συμμετοχή της Ποδηλατικής Ομάδας Καλυβακίων (ΠΟ.Κ.Α.) στο 1o Freeday Arxaias Olympias που διοργανώθηκε στις 28/04/2013 από την Ομάδα Φίλων Ποδηλάτου Ολυμπίας. Μετά το τέλος της ποδηλατοβόλτας μας σε συζήτηση με τους διοργανωτές τέθηκε το θέμα μιας κοινής ποδηλατοβόλτας με διαδρομή Αρχαία Ολυμπία - Καλυβάκια - Αρχαία Ολυμπία. Βέβαια το μόνο εμπόδιο που πρέπει να προσπεράσουμε είναι πως θα περάσουμε τον Αλφειό ποταμό, γιαυτό από κοινού έχει γίνει πρόταση για κατασκευή μιας πρόχειρης ξύλινης γέφυρας στο σημείο που έχουμε επιλέξει η οποία θα έχει όλα τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει για την ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοβόλτα μας.

            Ας ελπίσουμε πως η Πολιτεία θα μας δείξει την αμέριστη συμπαράσταση και θα πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις για τη υλοποίηση του ονείρου μας.

Αγγελική Κατσάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου