Η επανάσταση των σκουπιδιών. Μέρος 3ο

Η πόλη άλλαξε τελείως! Ο Δήμαρχος μελέτησε με πολλή προσοχή τα σχέδια και τις προτάσεις τις περιβαλλοντικής, τα βρήκε πολύ ενδιαφέροντα και άρχισε να τα πραγματοποιεί. Σε κάθε γωνιά της πόλης τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης για διάφορα είδη σκουπιδιών.


Για χαρτί. Για πλαστικό, για γυαλί, για αλουμίνιο, ακόμα και για μπαταρίες φάρμακα, κ.τ.λ. Σε μια περιοχή έξω από την πόλη φτιάχτηκαν εργοστάσια διαλογής , κομποστοποίησης και ανακύκλωσης.

Τα σκουπίδια της χωματερής είχαν μεταφερθεί εκεί για να γίνει η διαλογή και με ύφος επίσημο περίμεναν την σειρά τους.

- Είδατε που σας έλεγα ότι κάτι θα πετύχουμε αν κάνουμε επανάσταση; Πετάχτηκε ξαφνικά το παλιό μπουκάλι της γαλλικής κολόνιας .

Τα σκουπίδια δεν πίστευαν στα αυτιά τους!

- Μα! Εσύ δεν ήσουνα κατά της επανάστασης και μας έλεγες, ότι ήσουν η αγαπημένη κολόνια της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας; Την ρώτησε ένα άδειο μπουκαλάκι από αφρό ξυρίσματος.

- Έεε, ναι ήμουνα… μέχρι που έπεσα αιχμάλωτη στα χέρια του Ροβεσπιέρου κατά την διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης! Από τότε έγινα αδούλωτη ψυχή! Είπε η γαλλική κολόνια.

- Γκουχ, γκουχ! Δεν μας τα λες καλά κυρία κολόνια! Γέλασε μια μισοσκουριασμένη κονσέρβα από λευκοσίδηρο.

- Και τι θα λέγατε, αν σας έλεγα ότι κάποτε που βρέθηκα στην Κούβα μύρισε το άρωμά μου ο ίδιος ο Che Guevara! Συνέχισε νευριασμένη!

- Ότι είσαι ψωνάρα! Γέλασαν όλα τα σκουπίδια μαζί!

Και ενώ ο Δήμαρχος έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι μαθητές του Γυμνασίου της πόλης ήταν καταχαρούμενοι! Είχαν δεχτεί προσκλήσεις από διάφορες πόλεις του κόσμου, να πάνε εκεί και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους για την ανακύκλωση και το περιβάλλον. Το όνομα του σχολείου άλλαξε και έγινε «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ», και από τότε ένα μήνα κάνουνε μάθημα και ένα μήνα ταξιδεύουν και συμμετέχουν σε παγκόσμια περιβαλλοντικά συνέδρια και σε έρευνες, και έναν μήνα κάνουν μάθημα.

Αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε ένα Boieng 747 και κατευθύνονται σε ένα νησί της Καραϊβικής για να δείξουν στους ιθαγενείς πώς να ανακυκλώνουν τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες. Και μετά θα καθαρίσουν τις παραλίες του νησιού…

...Τέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου