Γεύση και Παράδοση Συνταγή για παραδοσιακό τυρί



ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Διαβάζοντας στο διαδίκτυο το άρθρο για «το Πανεπιστήμιο των Ορέων» στη Κρήτη αποφασίσουμε να σας αποκαλύψουμε και τη δική μας συνταγή για το παραδοσιακό τυρί και τον τρόπο που αυτό κατασκευάζεται στον τόπο μας:
Το τυρί κατασκευάζεται με 100% πρόβειο γάλα. Το γάλα το σουρώνουμε και μετά το βάζουμε σε μια χύτρα, του ρίχνουμε την τυροπιτιά και το βράζουμε περίπου στους 25-30 βαθμούς. Αφού το βράζουμε το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε τσαντίλες(ύφασμα-γάζα). Το αφήνουμε να στραγγίξει ώστε να φύγει το τυρόγαλα και μετά το χωρίζουμε σε κομμάτια. Αφού το χωρίσουμε σε κομμάτια του ρίχνουμε αλάτι και το βάζουμε σε λάτες (μεταλλικά δοχεία) ή για άρωμα το βάζουμε σε ξύλινα βαρέλια και το σφραγίζουμε για 40 με 35 μέρες. Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση.



Μάριος Μπάρδης

Βασίλης Καζακόπουλος

Θοδωρής Λυμπεροπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου