ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑΈνας σημαντικός παράγοντας που επιβαρύνει τις καλλιέργειες των αγροτών είναι τα καιρικά φαινόμενα γιατί μπορούν να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους. Τα τελευταία χρόνια οι αγρότες βλέπουν τις σοδειές τους να καταστρέφονται μέσα σε μερικά λεπτά.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καλλιέργειας που μπορεί εύκολα να καταστραφεί από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο είναι οι ελιές. Πολλές φορές στην περίοδο του μαζέματος των ελιών υπάρχει κίνδυνος σφοδρής χαλαζόπτωσης η οποία μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά την καλλιέργεια.
Ένα ακόμα ακραίο καιρικό φαινόμενο το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταστροφές είναι ο ανεμοστρόβιλος. Ο ανεμοστρόβιλος δημιουργεί προβλήματα στις καλλιέργειες όταν καταστρέφει τα θερμοκήπια. Με αυτό το τρόπο καταστρέφεται και η παραγωγή που υπάρχει μέσα σε αυτά.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το θύμα είναι ο αγρότης που κάνει τεράστια έξοδα και κόπο ενώ στο τέλος όλα πάνε χαμένα. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί και πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί.Νίκος Σκούφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου