Τα 7 συμπτώματα της εφηβείας!


Η εφηβεία επηρεάζει σωματικά πάντα τους νέους, αλλά και ψυχικά. Αποφάσισα λοιπόν να σας παρουσιάσω τα 7 συμπτώματα της εφηβείας.
Πρώτον, εφόσον περνάνε την αλλαγή από παιδιά σε ενήλικες έχουν "μπερδεμένη" ζωή, δηλαδή ένας έφηβος κάποιες φορές λειτουργεί σαν ενήλικας και κάποιες άλλες σαν παιδί.  
Η συμπεριφορά τους και τα συναισθήματά τους είναι απρόβλεπτα και αλλάζουν αστραπιαία. Ένας έφηβος μπορεί δηλαδή να νιώθει υπερένταση και μετά από μερικά λεπτά να είναι ξαπλωμένος κοιτώντας το ταβάνι, σε απόλυτη ηρεμία. Μπορεί να χαμογελάει και ξαφνικά να πέσει σε κατάθλιψη. Βέβαια αυτή η συμπεριφορά κάνει τους άλλους να ανησυχούν. Αυτοί που κυρίως ανησυχούν είναι οι γονείς...  Δεύτερον Ένα παιδί θα μπει σε ένα πρόγραμμα και σε μια καθημερινή ρουτίνα, όταν όμως μπει στην εφηβεία γίνεται απρόβλεπτος και δεν μπορεί δηλαδή να "συμβιβαστεί" με κανένα πρόγραμμα. Συχνά αδιαφορεί για πράγματα που συνήθιζε να κάνει.
Τρίτον Ένας έφηβος έχει τη συνήθεια να πηγαίνει "κόντρα" σε όλα,  από το πιο σημαντικό έως και το πιο ασήμαντο πράγμα που συμβαίνει γύρω του. Ο έφηβος ζει μια διαρκή επανάσταση.
Τέταρτον Ένας έφηβος δεν μπορεί να περιοριστεί μέσα σε τέσσερις τοίχους. Είναι αδύνατον να μείνει όλη μέρα μες στο σπίτι,  εκτός κι αν είναι άρρωστος. Θέλει να νιώθει απόλυτα ελεύθερος.
Πέμπτον  Ένας νέος μπαίνει σε έναν καινούργιο κόσμο. Επηρεασμένος από τους μεγαλύτερους του, τον "περίγυρού" του, θα θελήσει να κάνει τις πρώτες του σχέσεις, να ζήσει τον έρωτα.
Έκτον Για έναν έφηβο οι φίλοι, οι παρέες του παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και δίνει πολύ μεγάλο βάρος πάνω σε αυτό το θέμα.
Έβδομον Ένας έφηβος θέλει να επικοινωνεί συνεχώς με τα κοντινά του πρόσωπα, τους φίλους του, μέσω internet ή μέσω κινητού τηλεφώνου.
   Το όγδοο σύμπτωμα σε περίπτωση που δεν αρέσει το άρθρο στη φιλόλογό μου είναι η παρορμητικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου