Δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

Όλοι θυμόμαστε τις δύσκολες μέρες του Αυγούστου του 2007, με τις μεγάλες καταστροφικές φωτιές από τις οποίες χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν σπίτια και περιουσίες και δάση. 
Στο δικό μου το χωριό, το Γραίκα, έγιναν πολλές καταστροφές, κάηκαν σπίτια, κτήματα, αλλά και ολόκληρο το δάσος γύρω από το χωριό μου. Αυτό όμως που περισσότερο μας πίκρανε ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή της εκκλησίας μας, της Αγίας Παρασκευής. Κάηκαν όλα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του ναού.
Η επιθυμία όλων μας ήταν να ξαναχτίσουμε την εκκλησία μας. Αυτό δεν ήταν εύκολο, γιατί το ποσό που έπρεπε να βρεθεί ήταν τεράστιο. Ευτυχώς με τη βοήθεια των ανθρώπων του χωριού, αλλά και άλλων συνανθρώπων μας από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Κύπρο καταφέραμε να ξαναχτίσουμε την εκκλησία μας.
Το καλοκαίρι του 2011 ήταν πολύ σημαντικό για μας, γιατί έγιναν τα εγκαίνια της νέας μας εκκλησίας. Στα εγκαίνια μας τίμησαν με την παρουσία τους οι φίλοι και δωρητές από την Κύπρο που χωρίς τη δική τους οικονομική ενίσχυση, δε θα καταφέρναμε τίποτα!  
Αριστέα Αγγελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου