Καλλυντικά από ελαιόλαδο


Φωτογραφία
φωτο: Φένια Σπανού

Όπως όλοι ξέρουμε, το λάδι είναι κάτι που χαρκτηρίζει εμάς τους Έλληνες, μιας και φημιζόμαστε για την καλλιέργεια της ελιάς. Το λάδι όμως πέρα από την καθημερινή του χρήση για το μαγείρεμα, για πολλά χρόνια το χρησιμοποιούσαν και για θεραπείες από τις ασθένειες. Το χρησιμοποιούσαν και οι γυναίκες για να τονώσουν τα μαλλιά τους. Επίσης κάποιοι το αναμείγνυαν με χαμομήλι και το έβαζαν σε κομπρέσες. Το λάδι θεωρούνταν πολύ καλή ουσία και για την εξόντωση των μικροβίων όπως επίσης ήταν και αντιβιοτικό. Δυστυχώς σήμερα, με τη βοήθεια των διαφημίσεων,  κάποιοι από εμάς αρχίζουν να το αντικαθιστούν με άλλα έλαια, όπως το σπορέλαιο και το ηλιέλαιο.

Εμείς σας βρήκαμε δυο συνταγές για καλλυντικά που έχουν ως βάση τους το ελαιόλαδο.

"Πήλιγκ από ελαιόλαδο, κανέλα και βανίλια"


Υλικά:
1 κουταλιά: λάδι, ζάχαρη, αλάτι, κανέλα, βανίλια.
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε στο πρόσωπό μας το μείγμα με ένα σφουγγαράκι. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Σημ. Η κανέλα και η βανίλια είναι χρήσιμα για το άρωμα. Η κανέλα δρα και κατά των μικροβίων.

"Λοσιόν για το δέρμα."
Υλικά:
Λίγο λάδι
δύο ποτήρια νερό βρασμένο(απιονισμένο)
1 λεμόνι
1 αγγούρι
λίγο γαρύφαλλο τριμμένο.

Εκτέλεση: βράζουμε καλά το νερό και μέσα σ 'αυτό ρίχνουμε κομμάτια από τις φλούδες του αγγουριού και του λεμονιού. Ξαναβάζουμε το νερο να βράσει και όταν βράσουν όλα μαζί το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει, το σουρώνουμε σε ένα μπουκαλάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Μολλάι Μαρκέλα
Πανουτσοπούλου Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου