ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ,  ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ.
 
Από τις αρκετά συχνές επισκέψεις  μου στην Αθήνα (πρωτεύουσα της Ελλάδας) διαπιστώνω μερικές διαφορές στην νοοτροπία  και τον πολιτισμό της σε σχέση με τον τόπο μου.  Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές διαφορές στην καθημερινή ζωή, αλλά και στο περιβάλλον εργασίας.
Στην Αθήνα όλα είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα  όταν την επισκέπτεσαι καταλαβαίνεις πως βρίσκεσαι σε έναν διαφορετικό κόσμο αφού υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι (περίπου το 60% του πληθυσμού τη χώρας μας). Επίσης είναι "ανεπτυγμένη" οικονομικά  και πολιτικά αφού εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο μέρος καταστημάτων στην χωρα μας και εκεί είναι η έδρα της βουλής. (Προ κρίσης)
Ακόμα και το νερό της Αθηνάς είναι διαφορετικό, από αυτό της επαρχίας,  λόγω της χλωρίωσης του. 
Στις μεγάλες πόλεις, όπως στην Αθήνα  είναι φυσικό να υπάρχουν περισσότερα κέντρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, σε σχέση με  την επαρχία. Ας μην ξεχνάμε βεβαία και τα επαγγέλματα,  τα οποία είναι περισσότερα  σε σύγκριση με την επαρχία..
Βασικά, οι εργασίες στην Αθήνα διαφέρουν ακόμα περισσότερο από τις δικές μας, επειδή στην Αθήνα είναι πιο δύσκολες, πιο αγχωτικές και πάρα πολύ κουραστικές. Υπάρχει και η "σπουδαία" ανάπτυξη της συγκοινωνίας κάτι πολύ σημαντικό,  για να πηγαίνουν γρήγορα και οικονομικά οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. 
Παρόλα αυτά  στην  εποχή μας, στην Αθήνα γίνονται πολλές διαδηλώσεις περί της  οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας. Υπάρχουν πολλοί άστεγοι και το κέντρο της Αθήνας έχει  καταντήσει  ξενώνας για αυτούς . 
Τέλος , η Αθήνα σε μένα έφερε πολλές καλές αλλά και συγχρόνως άσχημες εμπειρίες καθώς εκεί διασκεδάζεις περισσότερο από την επαρχία αλλά και εισπνέεις  τον μολυσμένο αέρα (που έχει προκληθεί από το καυσαέριο ). 
Επιπρόσθετα, η επαρχία είναι πιο ωφέλιμη από την Αθήνα διότι εδώ μπορείς να καλλιεργείς πολλά είδη λαχανικών και φρούτων, ειδικά τώρα, που υπάρχει και η οικονομική κρίση και είναι  δύσκολο να αγοράζεις τα τρόφιμα σου!
Chris Dionisopoulos 
Γιώργος Κεφάλας    Χρήστος Διονυσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου