Κυνηγός και ... φύση!

Το κυνήγι

Το κυνήγι   είναι  ένα χόμπι  όπως  όλα  τα  άλλα,  είναι  όμως  παρεξηγημένο  από   πολλούς  και  κανείς  από  αυτούς  που το  κατακρίνουν  ποτέ  δεν  ενδιαφέρθηκε  να το  μάθει  προσωπικά  αλλά  όλοι  αρκέστηκαν  σε  ότι  άκουγαν  από  κάποιους  ανίδεους  που  λέγοντας πως  το  κυνήγι  είναι   βλαβερό  και  πως  οι  κυνηγοί  κάνουν  τις  καταστροφές  στην  φύση  τους  «αποπλάνησαν»  και  τους  έστρεψαν  εναντίον  του  κυνηγιού.
Αν  ήξεραν  όμως  πως    πολλές  σοβαρές  οικολογικές  εταιρίες  και  οργανώσεις    με  τη  βοήθεια    τον  κυνηγών  καταφέρνουν  να  βοηθήσουν  πολύ  τη  φύση  και  το  περιβάλλον… Οικολόγοι  και  κυνηγοί   μπορούν  να  συνεργαστούν, και  μαζί  να  καταπολεμήσουν  τα  προβλήματα  της φύσης και του περιβάλλοντος.
Ίσως αν συνεργαστούν και δημιουργήσουν  μαζί  εθελοντικές  ομάδες  οπού  θα  κάνουν   μαζί αναδασώσεις,  κατά  διαστήματα,  στις απέραντες  εκτάσεις  που  η  δολοφονική  πυρκαγιά  κατέστρεψε  πριν  από  τέσσερα  χρόνια. Πιστεύω πως  είναι  το  λιγότερο  που  μπορούμε  να  κάνουμε  και  μαζί  οικολόγοι  και  κυνηγοί. Έτσι μπορούμε να γίνουμε «συνεταίροι» στην  αναγέννηση  του  δάσους   και όχι μόνο!
 Κυνηγός και Περιβάλλον
Ο κυνηγός είναι ο πρώτος που πρέπει  να φροντίζει και να αγαπά τη φύση. Πρέπει αυτός να κάνει την αρχή ,γιατί αυτός  «ζει» μέσα  στη φύση και πρέπει  να την προστατέψει και να μπορέσει να διδάξει και τους άλλους να το κάνουν αυτό.
Ο κυνηγός είναι αυτός που μαζί με το σκύλο του θα περιπλανηθεί, θα εξερευνήσει και ταυτόχρονα θα αναζητήσει τρόπους:  α) για ένα καλύτερο περιβάλλον και β) για να έχει αυτός και οι απόγονοί του κυνηγοτόπια  όπου θα μπορεί να κυνηγήσει και να χαρεί το χόμπι του.
Ο σωστός θηρευτής (κυνηγός) μπορεί να καταλάβει πότε πρέπει να υποχωρήσει και πότε να διεκδικήσει το θήραμά του. Επίσης θα μπορέσει να δώσει λύσεις για πολλά κυνηγετικά θέματα και προβληματισμούς όπου είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν στην πορεία του.
 Ο σωστός κυνηγός θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και τους συν - κυνηγούς του για να δείξει ότι οι κυνηγοί είναι μια ομάδα ανθρώπων όπου αγαπούν ένα χόμπι και το υποστηρίζουν μέχρι τέλους.
Οι κυνηγοί δεν είναι τέλειοι όπως κι όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη αλλά οι πιο πολλοί με την συμπαράσταση των υπολοίπων κυνηγών και γιατί όχι και των κοινών πολιτών που δεν είναι κυνηγοί, μπορούν να γίνουν σωστοί και να είμαστε  περήφανοι γιατί μέσα από το κυνήγι πιστεύουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
 Με τη συμπαράσταση όλων όσων θέλουν να μας υποστηρίξουν μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, να ακούσουμε προτάσεις και να διερευνήσουμε τους ορίζοντές μας προς το καλύτερο και σωστότερο κυνήγι …
Αλέξης Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου