Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε πως είναι σημαντικό να τρώμε υγιεινά. Επίσης όλοι ξέρουμε ποια φαγητά και ποια αναψυκτικά είναι καλά για εμάς και ποια κακά. Για παράδειγμα γνωρίζουμε πως πρέπει να τρώμε αρκετά φρέσκα φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα και πως πρέπει να αποφεύγουμε το έτοιμο φαγητό όπως τα πατατάκια, οι σοκολάτες, τα μπισκότα κτλ.
Δυστυχώς οι νέοι άνθρωποι στις μέρες μας δεν ενδιαφέρονται σε σχέση με το τι τρώνε. Πολλοί από αυτούς λένε πως όταν τους δίνεται η ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα στο έτοιμο και στο σπιτικό φαγητό αυτοί διαλέγουν το έτοιμο φαγητό όπως χάμπουργκερ, πίτσες, πίτες κ.α. Και φυσικά από αναψυκτικά προτιμούν την κόκα-κόλα που είναι ένα από τα πιο δημοφιλής αναψυκτικά των νέων.
Δυστυχώς όμως ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων αγαπούν το σπιτικό φαγητό καλύτερα. Οι σοκολάτες, τα γλυκά και τα παγωτά που είναι τα αγαπημένα επιδόρπια των όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των παιδιών είναι γεμάτα από ζάχαρη και αυτή είναι μια αιτία για την παιδική παχυσαρκία. Πολύ λίγα παιδιά τρώνε φρέσκα φρούτα ή υγιεινά ροφήματα όπως γάλα, τσάι, φυσικό χυμό φρούτων ή νερό.
Πολλά παιδιά φεύγουν βιαστικά από το σπίτι τους το πρωί χωρίς τίποτα στο στομάχι τους. Έπειτα, όταν φτάσουν στο σχολείο τους, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος, αρχίζουν να πεινούν και καταλήγουν να τρώνε ένα κομμάτι σοκολάτας ή μια σακουλίτσα πατατάκια. Αυτά τα σνακ κάνουν το στομάχι σου πλήρης για λίγο, αλλά δεν δίνουν όμως στο σώμα τους την κατάλληλη ενέργεια ή τις κατάλληλες βιταμίνες που χρειάζεται. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα την ανθυγιεινή διατροφή.
Ιωάννα Γεωργουλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου