Η πραγματική ζωή, μετά τα μεσάνυχτα.


Η πραγματική ζωή, μετά τα μεσάνυχτα.

Η ζωή όπως λένε κάποιοι είναι δύσκολη. Μερικοί δεν το βλέπουν έτσι γιατί πολύ απλά στη ζωή τους δεν έχουν βρει ακόμη δυσκολίες.

…………………………………………………………………………………..

Όταν το ρολόι δείξει 12:00 οι παρανομίες αρχίζουν να μπαίνουν σε λειτουργία. Κάποιοι νομίζουν πως είναι “το παν” επειδή έχουν στα χέρια τους δύναμη! Αυτή τη δύναμη την απόκτησαν τρώγοντας μικρότερα ψάρια. Αυτά τα μικρά ψάρια είναι άνθρωποι, που από μικροί δεν ένιωσαν την αγάπη από την οικογένειά τους, άτομα από φτωχές χώρες, άνθρωποι που έχουν νοιώσει από μικρή ηλικία την κακία του κόσμου χωρίς να έχουν μια ασπίδα στην καρδιά τους για να προστατευτούν, γιατί είναι θύματα της νύχτας.

Η ζωή τη νύχτα είναι πραγματικά δύσκολη, γιατί εκεί κυριαρχεί ο τζόγος, τα ναρκωτικά, το εμπόριο «σωμάτων». Εκεί κυριαρχούν οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κακό σε άλλους, γιατί κάποιοι άλλοι ήθελαν να κάνουν κακό σε αυτούς, γιατί έτσι έμαθαν.

Πολλές φορές αποκαλούμε κάποιον εγκληματία και κακό άνθρωπο κάποιον που έκανε κάτι κακό, π.χ. ένα έγκλημα. Έχουμε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί αυτός βρέθηκε σε αυτή τη θέση; Εμείς οι άνθρωποι γενικά βιαζόμαστε να βγάλουμε γρήγορα τα συμπεράσματά μας, να καταλήξουμε σε μια απόφαση.

Η κοινωνία έχει γεμίσει από άτομα που υπόσχονται κάτι καλύτερο στους άλλους, που μιλούν με ευκολία για την αγάπη και την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι δυστυχώς η αιτία που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.

Κι αυτό γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλά μυρμηγκάκια σ’ αυτή τη γη αλλά και πολλοί ελέφαντες, που πατούν αυτά τα μυρμηγκάκια. Άλλοι πάλι μιλάνε με θυμό και με ξύλο, βρισιές και γενικά βίαιη συμπεριφορά δείχνουν την αντιπάθεια τους. Συχνά το τίμημα το πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε…

Αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Μπορεί να αλλάξει, μόνο αν εμείς το θελήσουμε, εμείς η νέα γενιά.

Πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη και τώρα και όχι να πούμε ότι είναι αργά ή να ρίξουμε το βάρος σε άλλες γενιές.

Η ζωή είναι μία, γιατί να ζούμε με μίσος;

Άλλαξέ το! Μπορείς!

Γεωργία Γεωργουλοπούλου

Γιάννης Γεωργουλόπουλος

4 σχόλια:

  1. Να συγχαρώ τη Γιωργία ή τον Γιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τους 2 να συγχαρείς!Τι διακρίσεις είναι αυτές;Επειδή πιστεύεις πως κάποιος δεν μπορεί να κάνει κάτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί...Ξέρω ότι ο ένας από τους 2 υποτίμισε σχετικά φωναχτά τις ικανότητες του άλλου...γι αυτό το λέω!!!Πρέπει να είμαστε μετριόφρωνες για να μην μας πάρουν στο ψιλό...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kaloutsiko to arthro alla ego pisteuo oti den uparxei kakos anthropos,mono kakes prakseis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τα μεσάνυχτα μόνο τα φαντάσματα βγαίνουν...!Έτσι ξέρω εγώ τουλάχιστον...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή