Η αγάπη της μάνας

Η αγάπη της μάνας

«Σαν τη μάνα δεν είν’ άλλος εις τον κόσμο θησαυρός...» λέει ο ποιητής. Μεγάλη αλήθεια αυτού του στίχου. Η μητέρα πόνεσε για να μας φέρει στον κόσμο. Η μητέρα μας μεγάλωσε με το γάλα της. Εκείνη μας δίδαξε τις πρώτες μας λεξούλες και μας βοήθησε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα. Η αγάπη της μάνας δεν έχει όρια για το παιδί της, όπως κι αν είναι αυτό: ωραίο ή άσχημο, καλό ή κακό, διάσημο ή άσημο.

Η μητέρα μας είναι εκείνη που παραμένει ξάγρυπνη στο πλευρό μας, όταν είμαστε άρρωστοι. Το χάδι της και το χαμόγελό της ή έστω μια αγκαλιά της σβήνει τον πόνο και τη στεναχώρια μας. Μοναδική της έννοια η χαρά και η ευτυχία μας.

Είναι παρούσα στον πόνο, την λύπη, στις δυσκολίες μας και στη χαρά μας. Μας συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή που θα μας γεννήσει μέχρι που θα αφήσει την τελευταία της πνοή. Η μητέρα είναι έτοιμη να συγχωρήσει τα λάθη μας.

Κάποτε ήταν ένα παιδί και σκότωσε τη μάνα του και της πήρε την καρδιά της, γιατί του το ζήτησε η γυναίκα του. Όπως περπάταγε στο δρόμο κρατώντας την καρδιά της μάνας του στα χέρια του σκόνταψε και έπεσε κάτω και τότε η καρδιά της μάνας του είπε: « Χτύπησες παιδί μου;» Αυτό το παράδειγμα, από το λαϊκό παραμύθι μάς δείχνει πως ό,τι και να κάνει ένα παιδί η μάνα θα ανησυχεί και θα ενδιαφέρεται για κείνο.

Στη σημερινή εποχή δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι και οι νέοι δε σκέφτονται για τις μητέρες τους και ιδίως τα αγόρια. Τα περισσότερα αγόρια δηλαδή….

Δικό μας χρέος (όλων των παιδιών) είναι να τις αγαπάμε και να τις σεβόμαστε!

Τον μπαμπά δεν τον ξέχασα ……

Ζυλυφτάρη Αγγελική

Αφιερωμένο στη μητέρα μου την ΄Εφη που την αγαπώ πολύ!

Ποιος την κούνια μας κουνάει,

όταν είμαστε παιδάκια…

Ποιος χαμογελά στο πλάι

και γλυκά μας λέει λογάκια

και τον ύπνο προκαλεί,

η μαμά μας η καλή!

2 σχόλια:

  1. mporei na eisai mikri alla exw na sou pw oti xairomai otan vlepw atoma pou agapane tis miteres tous giati kai egw tin exasa otan imouna 14 xronwn kai den mporeis na fantastis poso m lipei mia agalia tis ena fili sto magoulo gia kali epitixeia. na me dei pou pantreytika kai tis ekana ena eggonaki kai pire to onoma tis. ola auta kai alla polla m lipoune giauto na tin agapas kai na tin prosexeis einai oti politimotero exoume ston kosmo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή