"Έλα με την πτυχιακή σου!" ή "Ο βάτραχος απήδηκε!"

Επειδή πιστεύουμε βαθύτατα πως η γνώση δεν είναι κτήμα κανενός, επειδή κατανοούμε την αξία της συλλογικότητας και της προόδου και κυρίως, επειδή χαιρόμαστε πολύ, όταν παρατηρούμε την πρόοδο των παλαιών μας μαθητών (ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι νέοι επιστήμονες και συνάδελφοι)
αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε μια αρκετά καινοτόμα εκδήλωση!!!
Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας μέρας ελληνικής γλώσσας προσκαλέσαμε έναν παλιό μας μαθητή να μας παρουσιάσει την πτυχιακή του μαζί με την ομάδα του, μιας που είναι πια τελειόφοιτος ττης Γλωσσολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Πατρών.
Αναφέρομαι στον μαθητή μας(πριν από αρκετά χρόνια) Βαγγέλη Λαμπρόπουλο(τώρα φοιτητής εν πτυχίω της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών) που μαζί με το συμφοιτητή του Πάρη Συλλαϊδόπουλο μας παρουσίασαν την πτυχιακή τους εργασία, με θέμα την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά της ευρύτερης περιοχής! Τόσο το θέμα, όσο και ο τρόπος προσέγγισης και παρουσίασης, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!
Ο σεβασμός στην ελληνική γλώσσα, ιδιαίτερα δε στο γλωσσικό ιδίωμα της Ηλείας, η κατανόηση, ανάλυση και ερμηνευτική προσέγγιση των γλωσσολογικών φαινομένων μας ενθουσίασε!
Αρωγός στην παρουσίαση και ο  δευτεροετής φοιτητής της Φιλοσοφικής, Δημήτρης Λαμπρόπουλος!
Θέλουμε από καρδιάς να τους ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική παρουσίαση και να τους ευχηθούμε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία!
Ελπίζουμε δε να δούμε τυπωμένη αυτή την υπέροχη πτυχιακή εργασία, που αποτελεί τεκμήριο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας!
Θα θέλαμε επίσης να απευθύνουμε κάλεσμα στους παλαιούς μας μαθητές για να διοργανώσουμε από κοινού μια παρουσίαση των ερευνητικών τους εργασιών. Πιστεύουμε πολύ στην ιδέα συνεργασίας της Πανεπιστημιακής κοινότητας με την κοινωνία, στο "άνοιγμα" των σχολείων σε νέες, ευρηματικές και καινοτόμες  προσεγγίσεις, αλλά κυρίως στη δημιουργία υγιών προτύπων για τους μαθητές μας!
"Έλα λοιπόν μαζί ... με την πτυχιακή σου! " Δεν είναι μια πολύ ωραία ιδέα;
Πανωραία Μακρή










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου