Διαμαρτυρία των μαθητών του Γυμνασίου Κρεστένων για το δρόμο "καρμανιόλα"!

Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο επικίνδυνη είναι η εθνική οδός '' Πάτρας-Πύργου''. Αυτό αποδεικνύεται εξ' αιτίας πολλών δυστυχημάτων από έχουν λάβει χώρο σε αυτόν τον δρόμο. Ένα ακόμη τροχαίο με το χαμό δύο νέων παιδιών είχε ως αποτέλεσμα την ευαίσθητοποίηση και τον ξεσηκωμό εκατοντάδων Ελλήνων που διαμαρτύρονται με κάθε τρόπο, με απεργίες και πορείες

Έτσι και εμείς, οι μαθητές του Γυμνασίου Κρεστένων, επειδή θέλαμε και το δικό μας σχολείο να συνεισφέρει με τον τρόπο του σε αυτόν τον αγώνα, αποφασίσαμε να κάνουμε αποχή μιας διδακτικής ώρας, προσπαθώντας να κινητοποιήσουμε την πολιτεία, ώστε να γίνουν ενέργειες, για να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα!
Όλοι αυτοί οι αδικοχαμένοι άνθρωποι άφησαν πίσω τους οικογένειες. Ας σκεφτούν λοιπόν κάποιοι αυτές τις οικογένειες, που θα θρηνούν για μια ζωή παρακαλώντας να ξαναδούν δουν τους δικούς τους αγαπημένους, που τόσο άδικα χάθηκαν!
Ας προλάβουμε λοιπόν καταστάσεις που θα συμβούν!
Πόσο αίμα πρέπει ακόμα να χυθεί για να φτιαχτεί ο δρόμος;

Δημήτρης Ζουμπάκης
Πρόεδρος του 15μελούς 
του Γυμνασίου Κρεστένων!

Όλοι έχουμε ακουστά τις ιστορίες για τον φημισμένο αυτοκινητόδρομο "Πύργος-Πάτρα", το ενδεχόμενο για τη δημιουργία καινούργιου και εννοείται όλες τις δυστυχίες που έχει προκαλέσει με το πέρασμα των χρόνων.
Ο σχεδιασμός για την δημιουργία ενός ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013. Οι Βρυξέλλες όμως δεν έδωσαν και ούτε δίνουν το «πράσινο φως» και φαίνεται πως θα επαναδημοπρατηθούν τα έργα, τα οποία όμως δεν θα προλάβουν να τελειώσουν το 2023 και επομένως θα ενταχθούν στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2021-2027. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα σε αυτόν τον αυτοκινητοδρόμο είναι δεκάδες. Οι θάνατοι αυτοί δεν προέκυψαν από την απροσεξία των θυμάτων, αλλά από την κακή κατάσταση του οδοστρώματος και τις επικίνδυνες διασταυρώσεις. Χιλιάδες πολίτες και ταξιδιώτες -αυτής της διαδρομής- εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους και τον φόβο που έχουν. Όμως παρόλο τις διαμαρτυρίες και τους θανάτους, ακόμα οι αρμόδιοι φορείς δείχνουν πλήρη αδιαφορία!
Τα πρόσφατα κρούσματα στέρησαν τη ζωή σε συνανθρώπους μας και προκάλεσε την αντίδραση και το θυμό των μαθητών που αποφάσισαν με καταλήψεις, διαμαρτυρίες και αποχή από τα μαθήματα να αντιδράσουν και να πουν με αυτό τον τρόπο ότι είναι απαράδεκτο -μετά από τόσα χρόνια- η Εθνική Οδός να βρίσκεται στην ίδια τραγική κατάσταση και κανένας να μη σέβεται την ανθρώπινη ζωή!


Νικολέττα Φουρκαλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου