ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κρέστενας είναι το σχεδόν εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο που έχει καταλήξει να γίνει Κέντρο Υγείας. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν με διαδηλώσεις και πανό αφού οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει.
Η επιθυμία μας είναι όλο και ποιο πολλοί άνθρωποι να ενδιαφερθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το πρόβλημά μας ώστε επιτέλους να βρεθεί λύση.
Εμείς οι μαθητές της Α Γυμνασίου πιστεύουμε πως πρέπει να παραμείνει ανοιχτό για τους ακόλουθους λόγους:
Γιατί:
- Αν κάποιος χρειαστεί επειγόντως ιατρική περίθαλψη δεν θα υπάρχουν οι συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών και ο κατάλληλος ιατρικός εξοπλισμός με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διώχνονται για το πλησιέστερο νοσοκομείο.
-Πολλοί κάτοικοι της περιοχής που έχουν σπουδάσει ιατρική ή νοσηλευτική, δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά στο νοσοκομείο της περιοχής μας, αν το νοσοκομείο κλείσει, με αποτέλεσμα να αφήσουν το χωριό τους και να μετακομίσουν σε κάποια άλλη πόλη ή στο εξωτερικό.
-Γύρω από την Κρέστενα,  υπάρχουν κι άλλα μικρότερα χωριά. Τα χωριά αυτά δεν έχουν νοσοκομείο, έτσι έρχονται στην περιοχή μας. Αν κλείσει κι αυτό το νοσοκομείο, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, θα πρέπει να ταξιδέψουν για πολύ ώρα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πάθουν  κάτι σοβαρό π.χ εγκεφαλικό, καρδιακό, να μην αντέξουν άλλο κτλ.                                       
Γιατί:
_Θα πάνε χαμένα τόσα χρήματα, που δόθηκαν για το κτίριο, αλλά και για τα μηχανήματα, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και είναι δύσκολο να τα αποκτήσεις στις μέρες μας
- Αν κλείσει το νοσοκομείο, η Κρέστενα θα αδειάσει αφού δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι να πηγαινοέρχονται σε κάποια άλλη περιοχή, όποτε θα αναγκαστούν να εγκατασταθούν στην περιοχή αυτή.
Γιατί:
 -Οι άνθρωποι νιώθουν ασφάλεια όταν ξέρουν ότι για οτιδήποτε συμβεί θα προλάβουν εφόσον υπάρχει νοσοκομείο κοντά τους.
- Το επίπεδο υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους του νομού θα γίνει ακόμη χαμηλότερο, εφόσον όλος ο όγκος των ασθενών θα συμπιέζετε στο νοσοκομείο του Πύργου ή άλλων περιοχών.
- Το νοσοκομείο παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Γιατί:
- Αν κάποιος μαθητής χρειάζεται ένα χαρτί ιατρού θα αναγκαστεί να πάει στον Πύργο και όχι στο χωριό του.
- Αν κλείσει το νοσοκομείο  πολλοί άνθρωποι θα χάσουν πολλοί άνθρωποι την δουλεία τους και μερικοί θα αναγκαστούν να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο μακριά από την περιοχή τους.
- Θα αποδυναμωθεί η αγορά της Κρέστενας διότι οι άνθρωποι από τα χωριά δεν θα έρχονται στην περιοχή μας για επίσκεψη στο νοσοκομείο και θα πηγαίνουν σε άλλες περιοχές για να συνδυάσουν τις δουλειές τους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό!

ΣΠΥΡΟΣ  ΚΟΤΡΕΤΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΖΕΤΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΤΖΑΡΑΠΗ


              ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.


Πηνελόπη Μαστοροπούλου-Αντωνία Ματζαράπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου