Εκπαιδευτική εκδρομή Κρεστένων στη Βουλή

  Κατά την διάρκεια του έτους 2014-2015 το Γυμνάσιο Κρεστένων και συγκεκριμμένα η Β' και η Γ' πήγαμε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με βασικό σκοπό την ξενάγησή μας στην Βουλή των Ελλήνων.
Την βροχερή εκείνη ημέρα, με την άφιξή μας στην Βουλή μια από τις καθηγήτριες που μας συνόδευαν μας ξενάγησε αρχικά στο Προεδρικό Μέγαρο εξηγώντας μας τι είναι και ποια είναι η λειτουργία του. Έπειτα από αυτό ήρθε η ώρα για την είσοδό μας στην Βουλή, όπου στην αρχή μας πέρασαν από έλεγχο για τυχόν ύποπτα αντικείμενα στις τσάντες των παιδιών. Ύστερα μας μετέφεραν στην είσοδο, στην οποία μας ανάγκασαν να αφήσουμε τα πάντα (τσάντες, κινητά, πορτοφόλια, καπέλα, μπουφάν) και κατά το τέλος της ξενάγησής μας να μας τα επέστρεφαν. 
Λόγω του ότι αυτή η εκδρομή ήταν εκπαιδευτική, έπρεπε να τραβήξουμε έστω και ελάχιστες φωτογραφίες, οι οποίες θα δημοσιεύονταν στο site του σχολείου μας. Έτσι μία από τις καθηγήτριες είχε κατά την ώρα της ξεναγήσεως μια κάμερα που μας τράβαγε φωτογραφίες εμάς και κάποια τμήματα της Βουλής, γιατί δεν επιτρεπόταν ούτως ή άλλως.
Αρχίσαμε έτσι λοιπόν, πηγαίνοντας σε ένα μικρό σχετικά δωμάτιο και είδαμε βίντεο, με περιεχόμενο την ιστορία της Βουλής, δηλαδή από τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, ως παλάτι του και ως Βουλή όλων των Ελλήνων σήμερα. Ύστερα περπατήσαμε στους εκπληκτικούς διαδρόμους και στα γεμάτα στολίδια δωμάτια, που περιείχαν τοιχογραφίες και λαμπρά έργα, αφού είχαν κρατήσει πολλά χαρακτηριστικά από την εποχή που ήταν Παλάτι. 
Τέλος μετά από πολλά σκαλιά, πολλά δωμάτια και διαδρόμους περάσαμε από την μεγάλη σκάλα και κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα ολομέλειας της βουλής, όπου εκεί παρακολουθήσαμε μια συνεδρίαση μεταξύ κάποιων βουλευτών. Μας ζητήθηκε να κάνουμε απόλυτη ησυχία και να μην αλλάξουμε θέση, έτσι ώστε να μην διακοπεί η συνεδρία. Στην λήξη της συνεδρίας οι βουλευτές ανήγγειλαν την άφιξή μας και μας καλωσόρισαν. Έτσι με αυτόν τον τρόπο η ξενάγησή μας στην βουλή έφτασε στην λήξη της.
Μετά τη βουλή ακολοθουθήσαμε περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας, το Σύνταγμα, την Ερμού και το Μοναστηράκι, συνδυάσαμε βόλτα και φαγητό.Περάσαμε μια όμορφη μέρα, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Καραχάλιος Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου