«Εμπάτε αγόρια στο χορό κορίτσια στο τραγούδι»

 Φέτος στο σχολείο μας δημιουργήθηκε ένα νέο πρόγραμμα, το Πολιτιστικό. Υπήρξε μεγάλη προθυμία από τους μαθητές κι έτσι φτιάχτηκε μια ομάδα των 30 παιδιών. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση ακούγοντας και το όνομα του προγράμματος «Εμπάτε αγόρια στο χορό κορίτσια στο τραγούδι» δείξαμε τον ενθουσιασμό μας. Ημέρα συνάντησης ορίσαμε την Παρασκευή. Ξεκινήσαμε λοιπόν, τις πρόβες προκειμένου να παρουσιάσουμε  την 25η Μαρτίου, στην πλατεία των Κρεστένων, παραδοσιακούς χορούς Κρήτης.
 Το χειροκρότημα και οι επιβραβεύσεις που δεχτήκαμε  από τον κόσμο μας έδωσαν κουράγιο να συνεχίσουμε. Συμμετείχαμε επίσης στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου, στο χώρο της Γιορτής της Σταφίδας, οπού χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς Κρήτης και Μικράς Ασίας  μαζί με άλλα σχολεία. Ακολούθησε η μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή όλου του σχολείου στο Ναύπλιο. Εκεί τα παιδιά του Πολιτιστικού  Προγράμματος επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης και είδαμε παραδοσιακές φορεσιές από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, μικρές ομάδες ατόμων αναλάβαμε διάφορες εργασίες σχετικά με τα είδη των χορών, και τις φορεσιές. Τέλος, ολοκληρώσαμε με μια παρουσίαση στο σχολείο δείχνοντας τις εργασίες που είχαμε κάνει όλον αυτό τον καιρό στους συμμαθητές και τους καθηγητές μας. Επιπλέον εκθέσαμε αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές και μουσικά όργανα της περιοχής και όχι μόνο. Η παρουσίαση τελείωσε με επίδειξη  παραδοσιακών χορών απ’ την ομάδα μας.

                                                                              Η ομάδα του Πολιτιστικού προγράμματος                                                                                Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου