Που πάνε τα σκουπίδια…

                                                                   Που πάνε τα σκουπίδια…


Τα σκουπίδια μετά από το σπίτι μας κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι που αυτό βλάπτει και εμάς και το περιβάλλον μας. Μόλις οι κάδοι γεμίσουν έρχονται τα φορτηγά να τα πάρουν και πολλές φορές αργούν και τα σκουπίδια, επειδή δεν χωράνε πέφτουν στους δρόμους με αποτέλεσμα να μυρίζουν άσχημα ή και να αρρωστήσουν μερικοί.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Μετά από το μάζεμα τους από την πόλη, τα μεταφέρουν σε διάφορα μέρη μακριά από πόλεις και χώρια σε γκρεμούς, βουνά ακόμη και σε ποτάμια με αποτέλεσμα να καταστρέφουν το οικοσύστημα τις περιοχής.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στις χωματερές, στα μέρη που πάνε τα σκουπίδια, ζουν ακόμα και άνθρωποι άστεγοι, που δεν έχουν νερό και φαγητό. Όμως τα υγρά αυτά που βγαίνουν από τα σκουπίδια μπαίνουν στο έδαφος και η καλλιεργήσιμη γη μολύνεται και μολύνονται και τα φυτά που καλλιεργούνται με αποτέλεσμα να τρώμε τα μολυσμένα και να αρρωσταίνουμε και εμείς οι ίδιοι.

Ακόμα πολλά σκουπίδια και απόβλητα πέφτουν και στα ποτάμια που και αυτό το νερό είναι χρήσιμο γιατί το θέλουμε να πιούμε και να ποτίσουμε. Όλα αυτά στα ποτάμια προέρχονται συνήθως από τα σκουπιδιάρικα, τα εργοστάσια, τις βιομηχανίες, αλλά και τα νοσοκόμα.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Και το πιο σημαντικό είναι ότι από όλη αυτή την μυρωδιά αλλά και τον καπνό που βγαίνει όταν καίνε τα σκουπίδια είναι πολύ καταστροφικός για την ατμόσφαιρα και για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς στην γη. Με αποτέλεσμα πολύ οργανισμοί πεθαίνουν από την υπερβολική μόλυνση αλλά εκτός από αυτό καταστρέφεται το περιβάλλον μας.


ΖΩΑ ΝΕΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ

Για αυτούς τους λόγους πρέπει να προσέχουμε πως μεταχειριζόμαστε τα σκουπίδια και γενικότερα πρέπει να προσέχουν οι εταιρίες για μα μην δημιουργηθούν αλλά προβλήματα στον πλανήτη μας.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΟ!


                                                                                                                                      ΕΝΤΙ ΤΣΕΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου