ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!

Ο ΤΡΥΓΟΣ - ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!

ΤΡΥΓΟΣ ΣΤΗ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΙΑ





ΟΙΚ. ΣΚΟΥΦΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ




    Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα νέα παιδιά δεν βοηθούν τους γονείς τους στις αγροτικές τους δουλειές, αλλά το μόνο που σκέφτονται είναι είτε το πώς θα βρουν μια αφορμή για να αποφύγουν τις δουλειές που τους βάζουν να κάνουν είτε  το πώς θα διασκεδάσουν και θα περάσουν το χρόνο τους έξω από το σπίτι. Εμείς όμως θέλουμε να σας αποδείξουμε ότι αυτά δεν ισχύουν σήμερα σε όλες τις περιπτώσεις.
      Εμείς τα παιδιά λοιπόν παραδεχόμαστε ότι πολλές φορές όταν ακούμε για αυτές τις δουλειές από τους γονείς μας αποκλείουμε κάθε πιθανότητα να τις κάνουμε και βρίσκουμε διάφορες δικαιολογίες γι' αυτό, με πρώτη και κυριότερη το διάβασμα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Πολλοί από εμάς βοηθάμε τους γονείς μας και με μεγάλη προθυμία, γιατί συνήθως μ' αυτό τον τρόπο βγάζουμε το χαρτζιλίκι μας, αλλά μαθαίνουμε πως θα είναι η ζωή μας, αν δε διαβάζουμε στο σχολείο.
      Πολλά παιδιά βοηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες στον τρύγο, επειδη τότε δεν έχουμε μαθήματα. Βέβαια ο τρύγος είναι μια κοπιαστική δουλειά και ίσως δυσκολότερη για τα παιδιά γιατί πρέπει να είναι όλη τη μέρα μέσα στον ήλιο...
    Άλλα πάλι παιδιά βοηθούν στο μάζεμα της ελιάς που γίνεται το χειμώνα, συνήθως με τσουχτερό κρύο και υγρασία, τα Σαββατοκύριακα ή κατά τη διάρκεια των διακοπών, και συχνά παιδιά το αναφέρουν στο σχολείο, ακόμη και σαν δικαιολογία για τα μαθήματα...
    Ακόμα πολλοί άνθρωποι στην περιοχή μας καλλιεργούν λαχανικά, όπως π.χ. πατάτα, φασόλια κ.α. στα χωράφια τους. Για να παράγουν όμως τα λαχανικά τους χρειάζεται να κάνουν πολλές δουλειές, στις οποίες όμως μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά (π.χ. πότισμα). Επιπλέον μια ακόμη δουλειά στην οποία μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά είναι το κόψιμο και η μεταφορά των ξύλων κατά τους χειμερινούς μήνες.
  Τέλος εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι γονείς επηρεάζονται από αυτά που ακούν και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απευθυνθούν στα παιδιά τους για λίγη βοήθεια νομίζοντας ότι δεν έχουν ικανότητες για να κάνουν κάποια αγροτική δουλειά.
    Εμείς λοιπον προτείνουμε στους γονείς να ζητούν βοήθεια από τα παιδιά τους,  αλλά να θυμούνται πάντα ότι είμαστε ΠΑΙΔΙA .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου