ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Δυο πολύ διαφορετικές έννοιες

Ξεκινώντας από τον αθλητισμό και τι αυτός μπορεί να προσφέρει θα ήθελα να τονίσω τη χρησιμότητά του στη ζωή των ανθρώπων. Πρώτα από όλα είναι ένα μέσο έκφρασης αλλά και ψυχαγωγίας για όσους πιστεύουν ότι η διασκέδαση είναι κάτι πιο πάνω από την ικανοποίηση των διατροφικών μας επιθυμιών. Η συνεισφορά του στη βελτίωση της υγείας μας και στη διατήρηση μιας γενικότερης καλής φυσικής κατάστασης ήταν, είναι και θα είναι μέγιστης σημασίας. Ίσως όμως είναι και ένας τρόπος να έρθεις σε επαφή με άλλους ανθρώπους ,να δημιουργήσεις στενές φιλίες και να ζήσεις εμπειρίες που θα θυμάσαι για μια ολόκληρη ζωή. Μέσω του αθλητισμού σου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξεις την ομαδικότητα και τη συνεργασία με τους συμπαίκτες σου καθώς επίσης και τα ταλέντα σου. ΚΑΙ ΟΧΙ. Ο αθλητισμός δεν χρειάζεται μόνο ευκινησία, ταχύτητα, αντοχή και δύναμη αλλά και μυαλό, ευστροφία, εξυπνάδα και επινοητικότητα. ΚΑΙ ΟΧΙ, ούτε επάγγελμα είναι. Είναι τρόπος ζωής, βιολογική σου ανάγκη. Είναι όμως και για όλους. Από τους πιο πλούσιους μέχρι και τους πιο φτωχούς, από τους πιο όμορφους μέχρι και τους πιο άσχημους. Να σε τι διαφέρει από τον πρωταθλητισμό.

Ο πρωταθλητισμός απευθύνεται σε όσους είναι διατεθημένοι να «διαγράψουν» τη προσωπική τους ζωή, για κάτι που οι ίδιοι πιστεύουν ανώτερο, τα χρήματα. Και αν όντως είναι, γιατί δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν προστασία; Ένα καλύτερο μέλλον; Και μια ήρεμη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα οποία φαντάζουν πλέον γι’ αυτούς αστέρια μέσα στο απέραντο σκοτάδι της «νύκτας» ζωής που ζουν. Τόσο «τυφλωμένοι» είναι λοιπόν που δεν μπορούν να δουν τίποτε παραπέρα; Και αν κάποια στιγμή το όνειρο τελειώσει; Θα βρεθούν τόσο μόνοι, αβοήθητοι και ξεχασμένοι. Έχοντας για μοναδική παρέα και τροφή τα χρήματα τα οποία με μανία καταβροχθίζουν καθημερινώς για να τα αποκτήσουν όλα. Μα και αν όλα τα αποκτήσουν πάλι κάτι θα τους λείπει. Αυτό όμως δεν αγοράζεται με χρήματα, ούτε κατακτάται με πολέμους και φιλονικίες αλλά χτίζεται με καθημερινούς κόπους. Είναι η ΕΥΤΥΧΙΑ. Άγνωστη λέξη για πολλούς από αυτούς. Αυτό θα είναι λοιπόν το κέρδος τους; Τα χρήματα και η προσωρινή δόξα;

Ε, λοιπόν ΟΧΙ. Αν θέλεις να λέγεσαι «πρωταθλητής» στο στίβο της δικής σου ζωής μην επιδιώξεις ποτέ κάτι τέτοιο. Και να θυμάσαι για πάντα αυτό που θα σου πω. Κανείς και ποτέ δεν γεννήθηκε πρωταθλητής. Κανείς ποτέ και σε κανέναν δεν εγγυήθηκε ότι θα γίνει πρωταθλητής και ούτε κανείς έγινε πρωταθλητής σε όλα. Γι’ αυτό πρώτα επέλεξε ποιο στόχο θέλεις να πετύχεις, έπειτα τέντωσε το τόξο και άφησε το βέλος να φύγει. Το αν θα φτάσει μέχρι το τέλος ή το που θα καταλήξει κανείς ως τώρα δεν γεννήθηκε που να το ξέρει. Μα ακόμα και αν φτάσει στο κέντρο μπορεί άλλος να σου πάρει το μετάλλιο. Εσύ απλώς κάνε την αρχή και δοκίμασε να δεις που θα σε βγάλει !!!

ΜΑΚΡΙΝΑ ΖΩΓΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου